OBJEKTIV OTKRIVA

Škaljarci dobili NALOG iz zatvora: Iza svega stoje napadači na Zvicera, evo ko je bio glavna META (FOTO)

Ova grupa je formirana septembra 2020. godine, što znači da su Đukić i Tuzović naredbe izdavali iz ukrajinskog zatvora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTCG, PR Centar Public Relation Centre, Vlada Crne Gore, Printscreen, MUP Srbije

Velika policijska akcija u Crnoj Gori. Policija je u Podgorici, Baru, Kotoru i Danilovgradu uhapsila pripadnike „škaljarskog klana” Milana Brajovića, Zorana Perovića, Dušana Boljevića, Nina Koraća, Aleksandra Rončevića i Stefana Mićića, dok se za Kotoraninom označenim inicijalima D. D. i dalje traga, zbog sumnji da su planirani napad na sudiju Biljanu Uskoković, ali i likvidacije glavnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića i njegovog sina Petra, inače službenika Agencije za nacionalne bezbednosti, kao i Ivana Đokovića.

NAREĐENJA IZ UKRAJINSKOG ZATVORA

Ova grupa radila je po nalozima Stefana Đukića i Emila Tuzovića, koji se nalaze u zatvoru u Ukrajini zbog neuspelog atentata na vođu rivalskog „kavačkog klana” Radoja Zvicera. Prema saznanjima medija iz Crne Gore, ova grupa je formirana septembra 2020. godine, što znači da su Đukić i Tuzović naredbe izdavali iz ukrajinskog zatvora, u kome se nalaze od maja te godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Državne funkcionere je trebalo likvidirati u više akcija u istovremeno. Ideja je bila i da se atentati na ove funkcionere izvrše posle 17. februara, kada je bila najavljena smena ovih čelnika.

ZBOG ČEGA BAŠ USKOKOVIĆEVA

Sudiju Uskovković su pratili kako po Podgorici, tako i u Kotoru, gde inače živi. Plan je bio da ona bude fizički napadnuta i da joj se metalnom palicom polome obe noge. Kako se veruje, ona je bila meta zbog toga što sudi organizatoru ove grupe Stefanu Đukiću zbog ubistva Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Garadševića novembra 2019. godine.

Ova sudija je bila i glavna u predmetu protiv Alana Kožara i državljanina Srbije Milana Dinića ubog planiranja ubistva Slobodana Šaranovića. Šaranović je likvidiran tri meseca kasnije, marta 2017, kada je na njega u Budvi pucano iz kola u pokretu, a bio je u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana” Luke. Kako se pričalo, upravo je Šaranović platio 30.000 evra za ovo ubistvo.

KRIPTOVANI TELEFONI

Prema informacijama koje je objavila Pobjeda, pripadnici juče uhapšene kriminalne grupe imali su nameru i da pomoću pritiska, ali i mita, preko ljudi i sadašnje Vlade Crne Gore izdejstvuju personalne promene u vrhu Specijalnog tužilaštva.

Navodno, postoje i dokazi da je jedan funkcioner iz kabineta premijera Krivokapića koristio kriptovani telefon i specijalnu aplikaciju za komunikaciju sa pripadnicima ove grupe. Planovi ove grupe rasvetljeni su, kako objašnjavaju mediji u Crnoj Gori, zahvaljujući saradnji sa Europolom i praćenju ovih komunikacija.

KAŽEŠ ĐUKIĆ, MISLIŠ MANDIĆ

Navodni organizator ove grupe Baranin Stefan Đukić dugo je na krimi-sceni Balkana. On se nekada prezivao Mandić, a prvi put za njega se čulo kada je uhapšen 2015. godine u Beogradu kao pripadnik grupe koju je formirao Vladislav Šljivančanin iz Bara.

Verovalo se da je Đukić spremao neku likvidaciju, ali je osuđen na 18 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, a veruje se da je preuzeo svu krivicu na sebe. Tokom suđenja za ubistvo Jovana Klisića otkriveno je i da je Stefan Đukić čašćen dvosobnim stanom od strane osobe iz Južne Amerike. Protiv njega je, prema podacima medija iz Crne Gore, pokrenuta i istraga u Španiji zbog ubistva jednog crnogorskog državljanina u ovoj državi.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 14. i 15. AVGUST

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar