Javila šefu da se iznenada razbolela, a on je naterao da se PONIZI: O potezu njene lekarke svi pričaju

Nešto je morala da učini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
razgovor za posao
Foto: Shutterstock

U Engleskoj postoji pravilo da ko god da je bolestan sedam dana ili manje i isto toliko odsustvuje s posla, šef nema pravo da radnika tera da od lekara donosi potvrdu.

Ipak, u moru svih pravila uvek postoje izuzeci odnosno ljudi koji moraju da isteraju svoje samo da bi održali autoritet nad zaposlenima. Izvesna Ket podelila je sa čitaocima Reddita iskustvo koje je imala početkom godine.

– Negde pred zoru uvidela sam da ne mogu da idem na posao. Kašljala sam i kijala, cureo mi je nos. Jedva sam stajala. Kao neko ko je u takvom stanju oduvek išao i na posao, mislim na vreme pre koronavirusa, bila sam omiljena radnica. Sada sam ipak morala da se povučem sa mesta kasirke u supermarketu i ostanem kući. Javila sam šefu Stivu da me neće biti na poslu, međutim, od njega sam dobila jako neprijatan odgovor – kaže Ket.

Dijalog je išao otprilike ovako:

– Hej, Stive, razbolela sam se, nije mi dobro. Moram da ostanem kući – napisala je Ket oko četiri ujutro.

– Šta ti je? Ne glupiraj se. Da si stvarno bolesna, sada ne bi mogla da stojiš na nogama. Potrebna si mi na poslu. Dođi ili ćeš biti otpuštena – poručio joj je šef.

– Ali ja zaista i ne stojim na nogama, već ležim i kijam. Moraću posle do lekara po lekove – napisala je Ket.

– Slažem se, idi i uzmi potvrdu da si bolesna. Ako je ne dobiješ, bićeš otpuštena – odgovorio joj je Stiv iako je dobro znao da ako je neko bolestan na nekoliko dana, na Ostrvu nije potrebno da uzima potvrdu od doktora.

Ket je tokom prepodneva zaista otišla kod svoje lekarke. Kad joj je ispričala za Stivovu reakciju, usledio je snažan odgovor doktorke.

– Bila je jako besna. Zna i ona za pravilo ‘sedam dana ili manje’ za prehlade i smatrala je da je ovo bilo klasično maltretiranje mene. Zato mi je rekla da se ništa ne brinem i uručila mi je povrdu na kojoj je pisalo da čak dve nedelje moram da odmaram. Oduševila me je. Rekla je: ‘Uzmi sad ovo i odnesi mu. Gurni mu pod nos’ – kaže Ket.

Stiv je potom, kad mu je odnela potvrdu spustio loptu, a kad mu je Ket rekla da će ga prijaviti za uznemiravanje od tog jutra, šef je demantovao da joj je pretio otkazom.

– Ko zna šta si ti razumela. Sigurno ti nisam rekao da ću te otpustiti – prenela je Ket njegove reči, posle čega je poručila da se brzo oporavila od prehlade, ali je ipak dobila dve nedelje plaćenog odsustva.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar