Paklene vrućine stižu u Srbiju: Slede nam četiri VRELA dana, neke prognoze najavljuju i do 44 stepena

Sledi nam i topla jesen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Freepik/prostooleh, Unsplas/JarosławKwoczała

Za dane vikenda i početkom naredne sedmice u Srbiji se očekuje veoma toplo vreme sa temperaturom u većini mesta od 34 do 37 stepeni, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

To znači da od 14. do 17. avgusta ponovo slede paklene vrućine, sa temperaturom iznad prosečnih vrednosti.Zatim, od 19. avgusta biće svežije, sa prolaznim naoblačenjima koja će usloviti mestimično kišu, kratkotrajne pljuskove i grmljavinu, najpre na severu zemlje, navode u RHMZ. Očekuje se manji pad temperature koja će se kretati između 28 i 32 stepena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Кada je reč o vremenu do kraja avgusta, nakon prolaznog naoblačenja koje se očekuje sledeće nedelje, narednih desetak dana do kraja meseca prognozira se uglavnom sunčano i toplo vreme, ali se ne očekuju ekstremno visoke temperature.

Meteorolog Goran Mihajlović navodi da je pred nama topla jesen, te da se u toku jeseni očekuje između 13 i 20 dana sa temperatorom iznad 25 stepeni i prosečna vlažnost.

– U svakom slučaju, septembar i oktobar spadaju u suvlje mesece sa manjom količinom padavina, tako da je za sada rano govoriti s obzirom na tople talase koje smo imali u toku leta, ali ne očekujemo ništa ekstremno u odnosu na klimu koja je karakteristična za naše područje – rekao je Mihajlović.

Ali, dok RHMZ prognozira najviše 37 stepeni u danima od 14. do 17. avgusta, prognoza “Wheather2umbrella” najavljuje i paklena 44 stepena.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar