Lazanski usred Zagreba ODBRUSIO Hrvatima, nastao MUK nakon ovih reči: “Nemojte da vas vraćam na Tuđmana”

O ovom nastupu Lazanskog na HRT-u se još uvek priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Profimedia, Shutterstock

Nedavno preminuli srpski novinar i vojni analitičar Miroslav Lazanski, svoju bogatu i profesionalnu karijeru obeležio je i, sada već jako popularnim, nastupom na HRT-u pre nekoliko godina.

Lazanski je tada smelo i hrabro otišao sam u studio sa drugim hrvatskim analitičarima i novinarima, da razgovora o razvijenosti vojske u Srbiji i Hrvatskoj, kao i o temama ratova devedestih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lazanski je uporno pitao hrvatske kolege zašto se Hrvatska naoružava kada je deo sistema NATO-a, takođe, spomenuo je i da je izjava Franje Tuđmana 1992. godine bila jako kontroverzna.

– Za rat je uvek potrebno dvoje, nemojte da se vraćamo na izjavu Tuđmana u januaru mesecu 92. godine “da nije bilo rata, Hrvatska ne bi bila međunarodno priznata”- naglasio je Lazanski i dodao:

– Garnizoni JNA u Hrvatskoj su bili tu od 1945. godine, nisam očekivao da će iko napasti i blokirati te garnizone devedestih – rekao je Lazanski, nakon čega je u studiju nastao opšti muk.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (7)

  1. Tuđman je onda izjavio-Rata nebi bilo da i Hrvatska to nije htjela. ..P.S.Stoga Lazanjski nemoj lagati nego lezi i nemrdaj jer i ti si izdao TiTA i SFRJ. ..

    Odgovori
  2. Rekao I'm je istinu u lice,ko je htjeo pomisliti da ce se pucati na neduznu djecu,tj.vojnike.JNA.Ja Sam bre crnogorka moga brata,je povredio u saobracaju hrvat vojnik,moj otac je odmah otisao I rekao nemojte da teretite dijete,I to je neciji sin.Zato sto je radio pri vojsci,pa zna kako je roditeljima Kada I'm dijete daleko od kuce.Iako je moj brat bio u Komi mjesec Dana,na srecu on se oporavio Ali sa posledice a po Zdravlje.Da bi posle godina Dana njegov I roditelji dosli da traze, moga brata I na su porodicu.Iako Nije moja majka bila blagonakloni Kada su dosli.Ali Po crnogorskom obicaju Kada covjek dodje na kucni prag rekao je moj otac,treba biti gostoljubiv.Tako se zavrsila nasa odiseja,sklopilo se jedno prijateljstvo I kumstvo,obilazili su nas I mi njih.Ali nesretni rat prekinuo posjete a skoro I komunikacije,jer je to bilo davne 76 god

    Odgovori
  3. Много се Лаза распричао о српским успесима у обарању авиона једне велике …

    Odgovori

Ostavite komentar