Terzićeve antologijske reči: Devojke su pokazale šta znači ekipa, knjiga bi mogla da se napiše o njima!

Po sletanju u Beograd selektor Srbije je rekao nekoliko stvari koje svi sportski ljubitelji dobro treba da poslušaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Fantastične srpske odbojkašice vratile su se u Beograd pred svečani doček koji je u utorak uveče organizovan kod Skupštine, a odmah po sletanju održale su, na čelu sa selektorom Zoranom Terzićem, pres konferenciju na aerodromu Nikola Tesla.

Njegove reči posle sletanja obavezno pročitajte ili poslušajte na priloženom video snimku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ja sam već dao izjavu da ova medalja, ako nije najveća ikada, onda spada u sam vrh. Imali smo baš tešku situaciju da dođemo do te medalje. Ima jedna važna stvar, rezultat neke ekipe ne gledam samo po mestu koje je zauzela, već gledam celokupnu priču, kako su se spremale, kako su igrale, kako su trenirale, koliko su se trudile da dođu na neki nivo, kako su se ponašale, u selu, van njega. Taj neki bonus koji postoji kod mene već dugo, eskalirao je na ovim Igrama zbog toga što je ova ekipa pokazala kako jedna ekipa treba da se ponaša na terenu i van njega. Mogla bi knjiga da se napiše i da se daje za učenje kako to sve treba da izgleda. Evropsko prvenstvo je takmičenje koje je uslovno rečeno manje od Olimpijskim igarama, ne znam koliko slabije, ali ne vrednuje se toliko. Jedna je stvar na kojoj će nama motiv biti do neba, a to je što se igra u Beogradu. Opet imamo, posle deset godina, šansu da igramo pred našom publikom. Da opet napravimo fantastičnu atmosferu, opet odigramo fenomenalno finale i ako bog da da se opet okitimo zlatnom medaljom – istakao je Terzić i dodao još nešto na račun svojih izabranica, na pitanje novinara koliko ih je teško bilo motivisati:

– Svaki put kada dolazimo iz nekih velikih poraza ili pobeda, postoji mogućnost da ekipa padne i da joj je potrebna neka dodatna motivacija. Ovog puta je bilo vidljivo da je svima njima teško pao poraz i da su odmah posle SAD one bile fokusirane da idu na pobedu protiv Koreje. To se i pokazalo u borbi za treće mesto.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar