Rešite se bolova na PRIRODNI način: Tri namirnice koje smanjuju tegobe kod GASTRITISA

Spas je često u prirodi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Gastritis može nastati iz različitih razloga, a jedan od njih je prevelika izloženost stresu.

Takođe, ljudi koji često koriste lekove poput antibiotika ili onih protiv bolova, mogu biti dodatno skloni gastritisu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osobe koje imaju gastritis najpre treba da povedu računa o svojoj ishrani.

Neke namirnice je potrebno izbaciti, a unos određenih namirnica je potrebno povećati.

Ovo su neke od njih koje će doprineti smirivanju želuca i smanjenju tegoba gastritisa.

Med

Poznato je da med povoljno deluje na celokupno stanje organizma i da utiče na jačanje imuniteta. Osim toga, on vam može pomoći i kad je u pitanju gastritis. U te svrhe, svako jutro popijte čašu mlake vode sa dve kašičice meda razmućenog u njoj.

Foto: Natallia Krechka / Alamy / Alamy / Profimedia

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje možete koristiti kao dresing za salatu, ali i za pripremu različitih jela. Savet je da suncokretovo ulje zamenite maslinovim jer je zdravije kad je ishrana u pitanju. Isto kao sa medom, svako jutro možete popiti jednu čašu vode sa malo maslinovog ulja.

Peršun

Peršun je biljka koja je veoma zdrava za organizam, a ima brojne prednosti i po digestivni sistem. Osim toga što ublažava tegobe upale bešike i doprinosi čišćenju bubrega od peska, pomaže i kod tegoba kad je u pitanju gastritis. Što češće pijte čaj od peršuna koji možete napraviti od suvih listova ove biljke.

Osim navedenih namirnica, savet je da u ishranu uvedete nemasni jogurt, voće i hranu sa niskim sadržajem masti. Ovo su neke od namirnica koje u svakom  slučaju treba da izbegavate:

Foto: Yevhen Polishko / Alamy / Alamy / Profimedia

1. Alkohol

2. Kafa

3. Gazirani sokovi

4. Citrusno voće

5. Crveno meso

6. Začinjena hrana

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar