Marina Maljković posle poraza u borbi za bronzu: Danas nismo mogle, one su jedva čekale da nam se osvete

Naravno, selektorka je prokomentarisala i oproštaj Sonje Vasić Jelene Bruks

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je Olimpijske igre u Tokiju na četvrtom mestu, što je, jasno, devojke ostavilo sa gorkim ukusom u ustima, jer su same očekivale dosta više (iako ih javnost nije pritiskala).

Naše košarkašice poražene su od Francuske u borbi za bronzu za treće mesto, koja se tako revanširala našim devojkama za nedavni poraz sa Evropskog prvenstva u Valensiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Definitivno se videlo kakvu smo ekipu pobedili u Valensiji. Ne samo njih, već i Belgiju. Ništa nas nije iznenadilo. Mi danas nismo mogli. One su imale šuterski dan kao nikad – izjavila je selektorka Marina Maljković posle poraza od Francuske u meču za bronzanu medalju na OI u Tokiju.

Selektorka Srbije kaže da su Francuskinje imale “ludačku energiju” da se revanširaju našim devojkama za tri poraza u izuzetno bolnim momentima u poslednjih pet godina.

– To meni nije bilo veliko iznenađenje. Zaslužili su ovu pobedu. Treba da kažemo stvari onakve kakve jesu. Jedva su čekali ovu utakmicu, jedva su čekali samo nama da se revanširaju. Uporedite njihovu jučerašnju utakmicu protiv Japana i ovu sada. Jednostavno, to je bila ludačka energija da se pobedimo mi. Na kraju krajeva, nakon toliko godina i svih onih važnih utakmica, bez ikakvog alibija, na red je došlo i ovo. To je život – rekla je Maljković srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je prokomentarisala i oproštaj Sonje Vasić i Jelene Bruks.

– Teško je, ali već sutra ne treba da bude teško jer smo toliko toga dali. Svi znate šta je ova generacija uradila i svi smo želeli da završe na najbolji mogući način, sa dve medalje. Ali, morate biti svesni da je tempo ovog leta bio potpuno nov za nas i ekstremno težak. Budite sigurni da je svaka dala sve. Videli ste, popadale su na kraju. Nije više bilo snage ni za šta – istakla je Maljković.

Bonus video: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar