Prošlo je već godinu dana: Smrt koju srpska košarkaška javnost nikad neće zaboraviti i prežaliti

Tragičan događaj dogodio se u teretani na stadionu Partizana u Humskoj, gde je Majkl Odžo imao privatni trening

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Da li je moguće da je prošlo već godinu dana od jednog od najtragičnijih događaja u modernoj istoriji srpskog sporta. Pre tačno 366 dana (2020. je bila prestupna godina, otud dan više) u 27. godini preminuo je bivši košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo.

Nigerijski gorostas, koji je na kraju verovatno i platio cenu svojoj korpulenciji, građi, ali naravno i ogromnim arterijama u koje srcu nije bilo lako da upumpava krv, u Srbiju stigao još 2017. godine. Do kraja života živeo je i zarađivao novac, od kog je deo slao porodici koja živi u teškim centralnoafričkim uslovima, u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tragičan događaj dogodio se u teretani na stadionu Partizana u Humskoj, gde je Odžo imao privatni trening, kolabirao i preminuo. Nigerijac je doživeo srčani udar, a prema podacima do kojih smo tada došli, koban po njega je bio srčani udar. Odžo je tokom karijere nastupao za renomirani koledž Florida stejt, 2017. je prešao u FMP jer nije bio izabran na NBA draftu, a godinu dana kasnije se preselio na Mali Kalemegdan.

Odžo je bio miljenik navijača crveno-belih, a sa Zvezdom je osvojio ABA Superkup 2018. i KLS Superligu i ABA ligu godinu dana kasnije. Čitavu sezonu 2015/16. propustio je zbog povrede kolena. Na NBA draftu 2017. nije izabran, da bi 17. avgusta 2017. potpisao višegodišnji ugovor sa FMP-om.

Tokom sezone 2017/18, Odžo je u ABA ligi imao prosek od 12 poena i 6 skokova, dok je u Superligi uz 6 uhvaćenih lopti imao i zavidan prosek od 14 ubačenih poena, a svojom igrom značajno je doprineo plasmanu FMP-a u finale Superlige Srbije.

Najtužniji dan za porodicu Majkla Odža: Posle onog kobnog popodneva, danas je sigurno najteže!

Bonus video: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar