Vučić o IZBORIMA: To pitanje nije odluka stranaca i TAJKUNSKIH političara, već Ustava i zakona

Prema njegovim rečima, što se tiče nekih drugih, njima je mnogo važnije šta će stranci da kažu, nego neko od naših, te neka pričaju sa strancima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je realno da u skladu sa Ustavom i zakonom izbori budu održani u terminima između 20. marta i 3. aprila ističući da to pitanje nije odluka stranaca, tajkunskih političkih stranaka ili dogovora, već Ustava i zakona.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara o jučerašnjem sastanku u okviru međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca, nakon što je obišao radove na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, kazao da posle tog sastanka nije dao nijednu izjavu, niti rekao kada bi izbori mogli da se održe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nkada nisam dao nijednu izjavu, da bi do 3. aprila trebalo da budu izbori, nikada nisam rekao, nijednu izjavu nisam dao posle jučerašnjeg sastanka – kazao je Vučić.

Na pitanje da li je juče dogovoreno nešto konkretno i da li će to rešenje uključivati i one stranke koje razgovaraju sa evroparlamentarcima, predsednik kaže da ne može da ponižava Srbiju i da dozvoli da nam stranci vode glavnu reč.

– Zato razgovaram sa onima koji ne žele prisustvo stranaca, nemamo ništa protiv i imamo konkretan odnos i sa svim evroparlamentarcima i nastavićemo da imamo, ali pitanje datuma održavanja izbora je ustavna i zakonska kategorija, to nije pitanje odluke stranaca i tajkunskih političkih stranaka i bilo kakvih dogovora, to je pitanje Ustava i zakona – kazao je.

Predsednik, u tom smislu, navodi da je realno da izbori budu održani u takvim terminima, ali ponavlja da ni reč nije rekao posle jučerašnjeg sastanka.

– Bio sam najnemuštiji, razgovarali smo otvoreno, racionalno, saslušali smo sve primedbe predstavnika opozicionih stranaka, nastavićemo da razgovaramo i verujem da ćemo stići do dobrih rezultata – kazao je.

Prema njegovim rečima, što se tiče nekih drugih, njima je mnogo važnije šta će stranci da kažu, nego neko od naših, te neka pričaju sa strancima.

Međutim, poručuje, da to neće promeniti način, a to je demokratsko održavanje izbora u Srbiji.

Podseća da je to rekao i pred prošle izbore kada smo imali visok talas koronavirusa, mnogo viši u Hrvatskoj, Rumuniji i drugim zemljama u kojima su se izbori neposredno pre ili posle naših održvali.

– I prošli put su demokratski održani uprkos proklamovanom bojkotu od dela onih koji misle da su mnogo popularni, a na izbore ne smeju da izađu – kazao je predsednik.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar