“Sada sve zna, stigla mu je PORUKA”: Otkriveno kako se Velja Nevolja OSVETIO ubici Saleta Mutavog

Vidović je iz bezbednosnih razloga bio smešten u ozloglašeni paviljon C

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić, Privatna arhiva

Saša Vidović, koji je povezivan s likvidacijom Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, još jedna je žrtva klana Veljka Belivuka, sumnjaju operativci koji istražuju nedela monstruozne ekipe.

Vidović se, prema zvaničnoj verziji, obesio o kvaku 12. oktobra prošle godine u svojoj ćeliji u zatvoru u Foči. Nađen je u klečećem položaju i, prema svemu sudeći, pretnjama je nateran na to.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dekodiranjem telefonske skaj aplikacije, koju su Belivukovi kriminalci koristili za komunikaciju, otkriveno je i da je ova banda pokušavala da organizuje Vidovićevo ubistvo. Paralelno s tim slali su mu pretnje, “nudili” mu da sam presudi sebi ako želi da sačuva živote najmilijih.

– Iz nekoliko telefonskih razgovora jasno je da su Vidoviću, na ovaj ili onaj način, odbrojani dani. Tako jedan od Belivukovih kriminalaca kaže: “Stigla mu je poruka… Poslali smo mu tri adrese i imena komšija… Sada sve zna, Bosna nije daleko…” Na pitanje “da li će mentol da shvati da ćemo da ih rešimo”, onaj prvi glas odgovara: “Zna, zna, poruku mu je potvrdio i… koji tamo leži u istom paviljonu…” I iz zatvora u Foči naša policija je dobila indirektnu potvrdu da se Vidović odjednom promenio i zatvorio, da se nešto dešava s njim – navodi izvor Srpskog telegrafa iz istrage i dodaje da su ga iz Beograda podsetili da mu je rok da svoj problem “reši” pre četvrte godišnjice ubistva Saleta Mutavog. On je to učinio dan ranije, na svoju krsnu slavu.

– Vidović je 2019. osuđen na 18 godina zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. jer za zločin u Beogradu očigledno nije bilo dovoljno dokaza. Međutim, Belivuk je bio uveren da je baš on bio direktni izvršilac ubistva Stankovića, koga je Velja nasledio na čelu klana i južne tribine Partizanovog stadiona. Uprava zatvora je bila svesna da je Vidović u životnoj opasnosti, ali je Belivuk preko svojih ljudi ipak uspeo da ostvari pretnje – kaže izvor Srpskog telegrafa.

Inače, Vidović je iz bezbednosnih razloga bio smešten u ozloglašeni paviljon C. Tokom jedne posete požalio se majci da neće preživeti ako ga ne izbave iz tog paviljona.

– Vidovićeva porodica molila je upravu Kazneno-popravnog zavoda Foča da ga stavi u krug s ostalim zatvorenicima, ali uzalud. Kada god bi ga neko od porodice posetio, on bi govorio da ne može više da izdrži i naglasio da se nad njim iživljavaju – ističe naš sagovornik.

Policije Srpske i Srbije sumnjale su da je Vidović bio pucač “škaljarskog klana” i povezan s ubistvom Mutavog, ali i s drugim brojnim likvidacijama u Srbiji. Tri dana posle likvidacije u Beogradu koja se dogodila 13. oktobra 2016. uhapšen je u Istočnom Sarajevu, ali i zbog drugog ubistva, za koje je na kraju i osuđen.

Pokušaj ubistva šefa kavčana

Saša Vi­do­vić je bio osumnjičen i da je u No­vom Sa­du po­ku­šao da ubi­je Ko­to­ra­ni­na Slo­bo­da­na Ka­šće­la­na, ko­ji se u po­li­cij­skim eviden­ci­ja­ma vo­di kao vođa “ka­vač­kog kla­na”. Zato se osnovano pretpostavlja da je i s te strane Belivuku stiglo naređenje da se “pobrine” za Vidovića.
U po­li­ci­ji kažu da je Vi­do­vić bio unajm­lje­ni aten­ta­tor “škaljarskog klana”.

– Sum­nja se da je za no­vac či­nio te­ška kri­vič­na de­la, ubi­stva i po­ku­ša­je ubi­sta­va pri­pad­ni­ka kon­ku­rent­skog “ka­va­čkog kla­na” – naveo je izvor crnogorskog lista Pobjeda.

Spisak žrtava nije konačan

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i 29 članova njihove ekipe zbog sumnje da su počinili monstruozna ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Lazara Vukićevića.

Osim toga, utvrđuje se i da li su upleteni u misteriozne nestanke još 10 muškaraca tokom prethodne dve i po godine.

Reč je o Vukašinu Gošoviću, Strahinji Markoviću, Filipu Marjanoviću, Dariju Đorđeviću, Goranu Mihajloviću, Damiru Hodžiću. Istražuje se i nestanak Ljubomira Lainovića, sina čuvenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog koji je ubijen pre više od 20 godina. Na spisku nestalih su i Adis Spasić i Jovo Kecman. Telo Aleksandra Halabrina je nađeno, ali još nije utvrđeno ko ga je ubio.

Likvidacija plaćena kokainom

Da podsetimo, Sale Mutavi je ubijen u Bačvanskoj ulici u blizini Centralnog zatvora u Beogradu. Nepoznati napadači ispalili su u njega oko 60 metaka iz kalašnjikova i potom pobegli s mesta zločina. Stanković je najverovatnije sumnjao da bi mogao da bude meta napada jer je, navodno, na sebi imao pancir. Međutim, ubice su mu pucale u glavu. Posle zločina mediji su spekulisali da su “škaljarci” za njegovu likvidaciju platili 300.000 evra, ali ne u novcu, već u kokainu.

Racija na splavovima

Srpska policija nastavlja istragu zločina bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Preksinoć je organizovana racija na nekoliko splavova u Beogradu i, kako nezvanično saznajemo, priveden je određeni broj pripadnika obezbeđenja koje je postavio Belivuk. Da li će neko od njih biti priključen grupi od 31 uhapšenog i optuženog pripadnika Belivukove bande, znaće se vrlo brzo

BONUS VIDEO:

Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar