Vučić u Skoplju: Predsednik dobio ZAHVALNICU za pruženu pomoć u vakcinaciji (VIDEO)

Na forumu će biti saopšteno novo ime te regionalne inicijative i potpisana tri sporazuma za unapređenje saradnje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

U Skoplju će danas biti održan veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini Šengen, na kome će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama.

Predsedniku Srbije je uručena zahvalnica za pruženu pomoću u vakcinaciji državljana Severne Makedonije tokom pandemije virusa kovid 19. Zahvalnicu su uručili zahvalnica Makedonske asocijacije novinara i zahvalnica Privredne komore Severne Makedonije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Velika mi je čast što sam primio ove zavalnice, ali moram da kažem da smo se ponašali kao svi normalni ljudi. Skoro na današnji dan pre 58 godina smo primali ljude iz Skoplja koji sustradali u zemljotresu. Mi nemamo ništa što tražimo od vas osim prijateljstva i bratstva. Ne treba nam teritorija, ni jezik, nama je važno samo da imamo dobre odnose- naglasio je Vučić.

– Nismo više maloletni, ne moramo nikome da služimo osim našim građanima. Ovde ljudi poštuju Srbiju više nego ranije, a nama je u cilju samo da približavamo Beograd i Skoplje. Ponosan sam što ovde imamo 217 kompanija iz Srbije- rekao je predsednik.

Na forumu, koji će okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, biće saopšteno novo ime te regionalne inicijative i potpisana tri sporazuma za unapređenje saradnje u regionu.

To su Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na ZB, Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB i Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB.

Ekonomski forum za regionalnu saradnju organizuju privredne komore Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Predsedniku Srbije će danas, drugog dana posete Skoplju, prvo biti uručena zahvalnica za pruženu pomoću u vakcinaciji državljana Severne Makedonije tokom pandemije virusa kovid 19 – zahvalnica Makedonske asocijacije novinara i zahvalnica Privredne komore Severne Makedonije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Zatim će početi ekonomski forum na kome će se obratiti Zaev, Vučicć i Rama, a onda i predsednici privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije Marko Čadež, Branko Azeski i Ines Mućostepa.

Nakon diskusije sa predstavnicima privrede, Vučić, Zaev i Rama će potpisati tri pomenuta dokumenta i objaviti novi zvanični naziv i logo regionalne inicijative i obratiti se medijima.

Uslediće poslovni sastanci privrednika u formati B2B (biznis tu biznis).

Skopski forum o regionalnoj saradnji na ZB okupiće kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i evropskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, finansijskih institucija, univerziteta, medunarodnih delegacija i asocijacija.

Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar