Milica Mandić i zvanično završila karijeru: Njen trener je upravo sve razjasnio!

Jović je takođe otkrio kako je jednostavno motivisao i opustio Milicu pred finalni meč

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wang Yuguo/Xinhua News/Profimedia

Trener Milice Mandić Dragan Jović otkrio je da će dvostruka zlatna šampionka otići u penziju po povratku iz Tokija, potvrdivši ono što je i ona sama rekla u utorak.

– Kako da nismo zadovoljni sa četiri olimpijske medalje iz tri olimpijska ciklusa, to može samo da se sanja, nama se ostvario taj san. U neku ruku smo se radovali ali malo je bilo i tuge jer je to bio poslednji nastup naše Milice Mandić na Olimpijskim igrama. Po zlatu iz Londona ste je prepoznali i završava karijeru sa zlatom iz Tokija – rekao je Jović i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Tri olimpijska ciklusa, dve medaje, dve zlatne. Ona je jedna od četiri osobe sa dva olimpijska zlata u našem sportu, niko nema više od toga. I u svakom smislu je deo istorije sporta – rekao je on.

Jović je takođe otkrio kako je jednostavno motivisao i opustio Milicu pred finalni meč.

– Kad dođete u finalni meč tu više kalkulisanja nema, barem u našem sportu. Taktika postoji, ali poznajemo mi te takmičare i korejsku školu. Ali isto znamo i sa čim raspolažemo i koji su naši dometi. Znali smo šta možemo, gde su prepreke i projekcija žreba se ostvarila. Glavni favorit je bila Bjanka Vokden Engleskinja, ali ja sam rekao da će nju Korejanka da dobije, jer se Korejanci pripremaju za OI – naglasio je Jović i dodao da joj je samo kratko rekao:

– Uživaj! Ako opteretite takmičara teško da se može popraviti. Uostalom, ako je protivnik bolji pružićemo ruku i biti bolji naredni put, ali kod Milice nije bilo sledećeg puta, pa je sada morala da uzme zlato – zaključio je Jović.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar