Nebojša Krstić o LAŽIMA KRIK-a: “To nije novinarstvo, oni su kao dostavljači hrane” (VIDEO)

Poslao jasnu poruku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Politički analitičar Nebojša Krstić jutros je u gostovanju na TV Prva komentarisao tekst portala KRIK, a u kojem su objavili navodni transkript iskaza koji je vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk dao Tužilaštvu za organizovani kriminal, u kojem on tvrdi da se sastajao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Krstić je istakao da to što KRIK radi nije novinarstvo.

– Ja sam zbunjen, imate borce protiv kriminala koji najveće kriminalce tretiraju kao pouzdane svedoke! To što KRIK radi nije novinarstvo, oni su kao dostavljači hrane po kućama – donesi.com, a KRIK je objavi.com – rekao je on i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ko šta odnese njima, oni kažu “super, ovo je zanimljivo, hajde da objavimo, pa ćemo posle tri sata da kažemo nije to tačno, šalili smo se”. To je vrhunski neprofesionalno. Kad se kaže vlast je protiv istraživačkih novinara – ne, ne bi smela. Super su istraživački novinari, profesionalni, ozbiljni. Ovo nije istraživačko novinarstvo. Ovo je prenošenje PR friziranog teksta koji ima određenu ulogu da pošalje poruke, da pošalje pretnje i da određena lica oslobodi, a da određena lica, kao što je Vučić, okrivi – podvukao je Krstić.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar