Savetovao Belivuka i Miljkovića: Evo koga je sve BRANIO mafijaški konsiljere – jednom je čak i KUM?

Lazarevićev uspon u svetu advokature mnogi vezuju za to da mu je prvi klijent Dejan Stojanović Keka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srpski Telegraf, Vlada Sporčić, E-stock/Miloš Rafailović

Nakon što je glavni i odgovorni urednik lista Informer Dragan J. Vučićević ekskluzivno otkrio da je advokat Dejan Lazarević bio čovek koji je savetovao Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođe ozloglašenog kriminalnog klana, kako da uzmu učešće u prljavoj kampanji koju mediji pod njihovom kontrolom, poput Krika, Objektiv otkriva sa kim je sve ovaj advokat sarađivao.

VEZA SA KEKOM

Lazarevićev uspon u svetu advokature mnogi vezuju za činjenicu da mu je prvi klijent zbog koga je dospeo u žižu javnosti misteriozni Dejan Stojanović Keka. Čovek označen kao vođa novobeogradskog kriminalnog klana, koji nikada nije bio osuđivan, navodno se i dalje skriva u Južnoj Americi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U advokatskim krugovima se čak priča i da su Lazarević i Stojanović kumovi, ali ta glasina nikada nije potvrđena. Inače, Stojanovićeva grupa se smatra odgovornom za brojna surova ubistva, a često se dovode u vezu i sa krupnim narko-biznisom. Keka je navodno deo novca „prao” i kroz transfere fudbalera kojima je bio „menadžer”.

ŠARIĆ GA LANSIRAO U ORBITU

Šira javnost Lazaravića verovatno najbolje pamti kao branioca Darka Šarića. Pljevljak je osuđen na 15 godina zatvora za organizovanje međunarodnog šverca 5,7 tona kokaina. Nedavno, Vrhovni kasacioni sud ukinuo je ovu pravosnažnu presudu i vratio je Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje. Presuda je ukinuta zbog formalnog propusta (dvoje sudija Apelacionog suda koje su potvrdile osuđujuću presudu već su odlučivale o tome da li Šarić treba da ostane u pritvoru). Lazarević je i deo tima koji brani Šarića za „pranje” više od 20 miliona evra, za koje se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

OGLAŠAVA SE U IME ZVICERA

Posle snimaka počinjenih zverstava klana Belivuk ‒Miljković i obelodanjivanja njihove veze sa vođom „kavačkog klana” Radojem Zvicerom, Lazarević se ponovo našao u centru pažnje kada je tražio od beogradskih medija da se objavi pismo odbeglog Zvicera. U momentu kada je Radoje nestao tajnim kanalima, i kada su njegovi saradnici hapšeni po Srbiji, stiglo je pismo Lazarevića, u kome se tvrdi da je njegov klijent „porodičan i pošten čovek protiv koga se vodi medijska hajka.”

‒ Radoje Zvicer nema nikakvih saznanja o izvršenju bilo kog krivičnog dela na teritoriji Srbije. Svako povezivanje sa bilo kojim krivičnim delom i navođenje „ćevapa”, „hanibala”, „ljudoždera” predstavlja najbezobzirnije uvrede i neistine izrečene prema njemu ‒ navodi se u pismu koje je potpisao Lazarević, uz nesuvislo obećanje da će Zvicer biti dostupan nadležnim organima Srbije kada bude uveren da će postupak protiv njega biti u skladu sa zakonom i bez pritiska na rad tužilaštva.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 24. JUL

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Koliko samo takvih advokata mafijasa ima u srbiji! Nista tu nema novo, nego kako je moguce da takvi jos uvek imaju dozvolu da se bave advokaturom?! A sudije tek?! Kad ce na njih da dodje red?! Sve je tako sporo u ovoj zemlji dembeliji! Celo nam je drustvo ogrezlo u kriminalu! Uhapsite ovog lika!

    Odgovori

Ostavite komentar