Saznajte šta se KRIJE u vama: Jungov test ličnost otkriva ono što vam se NAJDUBLJE nalazi u podsvesti

Za ovaj test će vam biti potrebno malo vremena i koncentracije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ivan Chiosea / Alamy / Alamy / Profimedia

Testovi ličnosti su dobar način da bolje upoznate sebe i da otkrijete šta vam se krije u podsvesti.

Osim toga, mogu biti veoma zabavni i kreativni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedan od takvih testova je osmislio Karl Gustav Jung, jedan od najpoznatijih psihologa čije se metode i dan danas primenjuju.

Ovaj Jungov psihološki test podsvesti zahteva malo pažnje, koncentracije i vremena, a može otkriti kakva je vaša percepcija i šta je skriveno u vašoj podsvesti.

Uzmite jedan list papira i nacrtajte 16 polja vertikalno jedno ispod drugog. U svako polje zapišite po jednu reč, ali bez dubljem razmišljanja, odnosno napišite ono što vam prvo padne na pamet. Važno je da to bude imenica u jednini i da se reči ne ponavljaju. Ukoliko vam se sled reči učini kao besmislen, ne razmišljajte o tome, već samo nastavite da pišete ono što vam prvo padne na pamet.

Sada ove reči posmatrajte u paru, prvu sa drugom, treću sa četvrtom, petu sa šestom. Pored ovih 16 polja nacrtajte još osam polja i napišite u njih na šta vas asociraju reči u paru iz prethodne kolone. Ovde je važno da se vodite intuicijom i razumom, a ne da pišete spontano šta vam prvo padne na pamet. Razmislite na šta vas ovaj par reči najviše podseća.

Foto: Stock Connection Blue / Alamy / Profimedia

Isti postupak ponovite samo što ćete pored nacrtati 8 polja, pa napisati na šta vas asociraju parovi iz prethodne kolone, pa ponovo od 4 polja na isti način  napravite dva polja, sve dok ne stignete do jednog.

Reč koja ostaje u poslednjem polju je vaša ključna reč i ona govori mnogo o vašoj intuiciji. Pokušajte njeno značenje da povežete sa trenutnom situacijom u kojoj se nalazite i dobićete nove uvide i rešenja.

Kada otkrijete ključnu reč koja se nalazi u vašoj podsvesti, počećete da razumete neke stvari i bićete svesniji svojih postupaka, a na pamet će vam padati kreativna rešenja. Ovaj test bi trebalo da vam omogući da bolje razumete sebe i svoje postupke.

Koja je vaša ključna reč?

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, lovesensa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar