Ni 13 godina kasnije, Čavićeva rana se nije zacelila: Znam da sam pobedio Felpsa

Jedna od najvećih krađa u istoriji sporta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Sećamo se sa velikim besom šta se dogodilo tokom finalne trke na 100 metara delfin 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Milorad Čavić bio je prvi, išao ka zlatnoj medalji, ali je onda merač vremena pokazao da je završio na drugoj poziciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kontroverza koja se i dan-danas prikriva, budući da je zvanični merač vremena “Omega”, zapravo sponzor Majkla Felpsa, plivača koji je osvojio zlatnu medalju.

Nekadašnji srpski sportista prisetio se tog događaja od pre 13 godina.

– Oduvek sam u mom srcu znao da sam pobedio. Znam i da su neki mediji želeli da priznam poraz. Ali, to nikad nisam uradio, jer sam ja osvojio zlato! I dalje boli to što je ‘Omega’ bila i ostala njegov sponzor. Uvek su imali interes da ga brane, umesto da kažu da im sistem nije na višem nivou. Ali, problem je kada jedna firma drži monopol u nekoj organizaciji. Koliko sam pročitao, ‘Omega’ je samo jednom unapredila sistem od 2008. godine. Kad god vidim nekog sportistu da nosi njihovu marku satova ili ih reklamiraju, doživaljavam ga malo drugačije i uvek se pitam šta bi radio da upadne u sličnu situaciju kao ja. Verovatno bi dobio ono što je zaslužio, jer je pod pokroviteljstvom ‘Omege’ – rekao je Čavić za magazin Sport.

Čavić razmišlja da to srebro pokloni nekom.

– Zato što sam osvojio zlato. Razmišljam da li da je poklonim mom petogodišnjem sinu Maksimu, ali on je previše mali da bi razumeo ko sam ja bio u sportu. Mislio sam i o svom treneru Majku Botonu, da mu na taj način iskažem ljubav i zahvalnost za sve što je učinio za mene. On zbog američkog bojkota Igara u Moskvi 1980. nije mogao da se takmiči na 100 m leptir. Pričali smo i on se samo nasmejao – dodao je on.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar