Monika na porođaju plakala od šoka: Beba joj se RODILA TRUDNA, pa su lekari doneli najtežu odluku

Mislila je da je sve ovo samo noćna mora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Dvogodišnja Icamara Vega iz Kolumbije krenula je ove nedelje u jaslice. Vest sama po sebi ne bi bila naravno, ni po čemu važna, da nije u pitanju dete koje se rodilo dok je bilo – u drugom stanju.

Ponosna majka Monika Vega rodila je pre dve godine Icamaru kojoj lekari nisu davali puno šanse da će preživeti prve dane. Međutim, Icamara ih je prevarila voljom za životom.

Monika se, dve godine od porođaja, ovih dana prisetila kako je sve izgledalo kada joj je ginekolog u sedmom mesecu trudnoće saopštio da u stomaku postoje dve pupčane vrpce.

– Tog dana bilo mi je jasno da ću roditi bliznakinje. Ono što nisam znala je da je Icamara apsorbovala u sebe drugi, nerazvijeni fetus. To ni lekari nisu znali, pa smo se svi za porođaj pripremili kao da je reč o bliznakinjama – kaže Monika.

Icamara Vega se posle porođaja pokazala kao izuzetno jaka devojčica, Foto: Los Informantes/CEN printscreen

Stanje kolumbijske žene u trudnoći, poznato kao “plod u plodu”, izuzetno je retko. Prema izveštaju Nacionalnog instituta za zdravstvo iz 2010. godine, ovaj medicinski se fenomen javlja kod jedne na svakih 50 hiljadu rođenih beba.

U Veginom slučaju to stanje nije zahtevalo samo hitni carski rez za nju, već i za njenu bebu koju je nazvala Icamara.

– Icamara je bila na neki način u drugom stanju. To se otkrilo pred sam porođaj. Možete misliti koliko sam bila u šoku. Plakala sam kao kiša. Molila sam se da je sve samo noćna mora. Uplašila sam se da neće preživeti. Kad sam je rodila, samo 24 časa kasnije, morala je da i ona bude podvrgnuta carskom rezu. Onako malena, nejaka – kaže Vega za kolumbijsku stanicu Los Informantes, koja je i pre dve godine bila prva koja je izveštavala o ovom slučaju.

Lekari su učinili nemoguće. Konkretno, doktor Migel Para-Savedra, profesionalac koji je u prošlosti izneo nekoliko desetina visokorizičnih trudnoća.

Monika je presrećna kako se sve završilo 2019. godine, Foto: Los Informantes/CEN printscreen

Operacija je uspešno prošla, a Icamara je već posle nekoliko dana pokazala da je jaka i da prihvata i majčino mleko i kontakt s njom. Što je najvažnije, njen stomak je ostao u odličnom stanju.

– Tek posle nekoliko meseci, doktori koji su bili uz Migela Para-Savedru rekli su mi da nisu verovali u srećan kraj priče. Samo je on konstantno govorio da će biti sve u redu. Suviše je sve bilo komplikovano, zaista je doktor morao da ima svo znanje sveta iz ove oblasti da bi izveo tako složenu operaciju. Sada, dok je gledam kako prvi put ulazi u vrtić, nema ponosnije majke od mene – kaže Monika Vega.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar