STRAVIČNA SMRT

Sin slavnog Brusa Lija TRAGIČNO je stradao na snimanju: Zbog jedne stvari priča se o PROKLETSTVU Lijevih

Glumac je planirao venčanje, a samo dve nedelje pre toga je sahranjen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Glumac Brendon Li, sin slavnog Brusa Lija, imao je uspešnu karijeru i svi su mu predviđali sjajnu budućnost u glumačkom poslu, ali je jedna tragedija sve naglo prekinula.

Brendon je vežinom živeo u senci svog oca i želeo je da napravi nešto po čemu će se izdvojiti, te što će ga proslaviti kao glumca i zbog čega više neće biti poznat samo kao sin Brusa Lija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Youtube/Printscreen/whytedragonfilms

Prekretnica u njegovoj karijeri trebalo je da bude film “Vrana” koji je sniman 1993. godine. Ipak, na snimanju tog filma nesreće su počele da se dešavaju jedna za drugom, a niko nije ni slutio na to kakva će se tragedija na kraju dogoditi.

Najpre je stolar scenografije zadobio teške opekotine, pa je dizalica udarila u dalekovod, da bi se i jednom članu produkcije automobil zabio u studijski prostor gde su snimali film.

Ipak, najveća tragedija dogodila se pred kraj snimanja kada je Li snimao scene u kojima umire tako što ga ubijaju iz pištolja. U pištolju nije trebalo da bude metaka, ali se, nažalost, dogodilo to da su metkovi bili unutra i da je glumac primio smrtonosne hice na snimanju ovih scena.

Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Njega su hitno prebacili u bolnicu gde su pokušali da mu zaustave krvarenje i saniraju ranu na stomaku, ali nisu uspeli. Brendon Li preminuo je 31. marta 1993. godine i sahranjen je u Sijetlu, pored svog oca.

Da tragedija bude veća, glumac je planirao da se venča sa svojom verenicom 17. aprila u Meksiku, a samo dve nedelje pre toga je sahranjen.

Foto: David Bro / Zuma Press / Profimedia

I danas se dosta priča o njegovoj smrti i tome kako je moguće da su se na snimanju našli pravi meci u pištolju. Ipak, službena istraga je utvrdila da je u pitanju bio nesrećan slučaj i da je njegova smrt posledica nepracilne provere oružja.

Mnogi čak spominju i prokletstvo Lijevih, budući da je i Brenodov otac Brus Li preminuo pod okolnostima koje do danas nisu rasvetljene.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar