NEVREME pogodilo Smederevo: Oluja LOMILA drveće, leteli limeni krovovi – ulice pod vodom bujicom (FOTO)

Zbog slivanja vode sa okolnih brda oko grada centralne gradske saobraćajnice su delimično pod vodom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv/Danilo Krša

Grad je tukao desetak minuta Smederevo, ali za sada nema nikakvih informacija o području koje je pogođeno, niti procene štete.

Od posledica olujnog vetra, polomljeno je drveće u centru grada, leteli su limeni krovovi, a pod vodom je i više centralnih gradskih ulica oko pešačke zone Ulice Kralja Petra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog slivanja vode sa okolnih brda oko grada, što se dešava uvek kada pada obimna kiša, centralne gradske saobraćajnice su delimično pod vodom. Ona negde probija iz šahti poput omanjih gejzira.

Jako nevreme, praćeno gradom, kišom i olujnim vetrom pogodilo je juče i Niš, Kruševac, Ćupriju i okolinu Pirota, pišu Novosti.

Grad veličine oraha sručio se snažno na Niš, pa su se gradske ulice gotovo zabelele, dok je jaka kiša, praćena gradom i olujnim vetrom pogodila okolinu Pirota. Istočni krak Koridora 10, auto-put ka Pirotu i Dimitrovgradu, bio je poplavlje, tako da nije moglo da se vozi.

Pljusak je bio toliko jak da su se vozila parkirala u zaustavnoj traci kako bi sačekala da prođe nevreme. U 18.40 Kruševac je zahvatilo kratkotrajno nevreme praćeno jakom kišom, mestimično slabim gradom, vetrom i grmljavinom. Oblaci su došli iz pravca Niša.

Tokom popodneva na teritoriji opštine Ćuprija sa jakom kišom mestimično je padao i grad u nekoliko navrata. U centru grada, kako tvrde građani, bilo je i krupnijeg grada koji je oštetio automobile. U paraćinskoj opštini sitnog grada kroz kišu je bilo u selima Sinji Vir, Potočac i Drenovac. U Jagodini je oko 19 sati uz pojačan vetar bio samo jak pljusak koji je trajao svega desetak minuta.

BONUS VIDEO:

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar