Nevakcinisani medicinari moraju da rade PCR test: Bolnice u Srbiji uvode NOVO PRAVILO

Zdravstveni radnici koje se ogluše o ovu meru moraće da idu na disciplinsku komisiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Bolnice u Srbiji počele su da uvode pravilo po kojem zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani ili nisu preležali korona virus, moraju po povratku sa odmora da donesu negativan PCR test koji će sami da finansiraju.

Mera će biti na snazi do septembra jer zdravstvene vlasti strahuju da će po povratku iz inostranstva neko uneti virus u bolnicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istovremeno, smatra se da mnogi neće želeti da izdvoje za testiranje 9.000 dinara, da će promeniti svoj stav i da će se ipak odlučiti za cepivo.

Od ove mere, osim vakcinisanih i onih koji su preležali virus, izuzeti su lekari koji zbog komplikovanog zdravstvenog stanja ne smeju da se vakcinišu ili su primili prvu dozu.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović kazao je da će zdravstveni radnici koji se ogluše o tu meru morati da idu na disciplinsku komisiju, kao i da mogu da snose krivičnu odgovornost ako zaraze nekog pacijenta.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Kurir

Komentari (2)

  1. Расадник инфекције су ноћни клубови-затварајте та легла заразе а не да се ионако намучени лекари додатно малтретирају.А вакцинација је и иначе добровољна

    Odgovori
  2. Колико знам,вакцинација није обавезна.За сада.А тест је прескуп.Чему за присила???Свуда је цена теста око 2200 дин(Мађарска,Пољска,Русија.....) Зашто код нас 9000,00дин?

    Odgovori

Ostavite komentar