Američki voditelj PRIZNAO: “Predstavili su me kao RUSKOG ŠPIJUNA jer sam hteo da intervjuišem Putina”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Voditelj televizije „Foks njuz“ Taker Karlson izjavio je da je nameravao da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina ali da je te planove omela američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) koja je pročitala njegove lične mejlove. Kako kaže, ideja je da ga predstave kao ruskog agenta i izdajnika domovine.

Prema rečima Karlsona, najveća agencija administracije predsednika DŽoa Bajdena koja se bavi prikupljanjem obaveštajnih podataka, nezakonito je odala tu informaciju vašingtonskom reporteru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Zbog čega? Naravno, ideja je da me predstave kao izdajnika Amerike. Agent Rusije! Tako su me već nazivali. Marioneta Kremlja! Izdajnik, koji radi za neprijateljsku stranu državu – ocenio je voditelj „Foks njuza“.

Kako kaže, uopšte nije jedini koga su za tako nešto optužili tokom proteklih nekoliko godina. Taj film smo videli već nekoliko puta, dodao je. On smatra da se njegova zemlja toliko i tako brzo promenila da je to šokantno.

– Vlada nas špijunira? Ma daj! To se činilo kao glupost. Ali je to istina. I izgleda da niko u Vašingtonu uopšte nije iznenađen – dodao je američki novinar.

U stvari, čim smo ovo prijavili, uobičajeni figuranti već su imali gotova objašnjenja, objasnio je Karlson. Kako kaže, jedno od objašnjenja bilo je da se „to nikada nije dogodilo“, a da televizija „laže zbog rejtinga, ili su za to postojali dobri razlozi“.

– I oni su smelo počeli da izmišljaju izgovore zašto je NSA to učinila. Moćna, izuzetno politizovana špijunska agencija koja nadgleda novinara koji kritikuje režim? To nije problem, to je ‘sasvim normalno’! Samo ne nazivajte to špijunažom – istakao je voditelj.

Američka agenda: „Ne intervjuišite Putina, on je diktator!“

S tim u vezi, Karlson je izjavio da je televizija 6. jula saznala da su izvori u takozvanoj obaveštajnoj zajednici podelili najmanje sa jednim reporterom u Vašingtonu sadržaj njegove pošte, u kojoj, kako kaže, nije bilo ničeg skandaloznog. Iako je pokušao da drži u tajnosti ideju da intervjuiše Putina, Bajdenova administracija je svejedno saznala za to, dodao je.

– Upravo u trenutku kada komunistička vlada Kine pojačava kontrolu nad našom zemljom, koja je i tako neverovatna, naše rukovodstvo nastavlja da mrmlja da Vladimir Putin predstavlja pretnju za nas – objasnio je voditelj.

Prema njegovim rečima, ruskog lidera nazivaju „totalitarnim diktatorom, osobom koja radi stvari koje nikada ni na pamet ne bi pale nijednom lideru SAD“, govore da „laže narod“ i „sprovodi dezinformacionu kampanju u zemlji“, da „kažnjava neistomišljenike ili one koji mu se suprostavljaju“, kao i da koristi obaveštajne službe za „špijunažu sopstvenih građana“.

– To nema nikakvog smisla! – istakao je američki novinar i objasnio da je Putin prikazan u tom negativnom svetlu kako ga nijedan pošteni Amerikanac ne bi intervjuisao.

Zato je i planirano da se sadržaj mojih mejlova „procuri“ i dospe u ruke medija, smatra Karlson i dodaje da je u utorak saznao da je već i učinjeno, kao i da neki mediji i sada tvrde da je on to zaslužio.

– Šta, vodite elektronsku prepisku sa ljudima koji znaju Putina? Pa naravno da vas NSA prati! Eto šta se događa u takvim slučajevima – preneo je novinar stav pojedinih medija.

Ko je odgovoran za „curenje“ sadržaja mejlova?

Po zakonu, američka Agencija za nacionalnu bezbednost je u obavezi da drži u tajnosti imena američkih građana uključenih u njene velike špijunske operacije u zemlji, objasnio je on. Kako je rekao, u skladu sa zakonom trebalo je da ga označe u dokumentima kao američkog novinara, a umesto toga, otkriveno je njegovo ime, što je protivzakonito.

– Bila je potrebna dozvola krajnje politički angažovanog direktora NSA Pola Nekasonea da bi me razotkrili. Takva je procedura. Nekasone treba odmah da objasni ko je tražio da se otkriju moju podaci – izjavio je Karlson.

Takođe, smatra da bi iza toga mogla da stoji i direktorka Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns.

Demokratija ne može da postoji tamo gde nikom odgovorne špijunske službe drže ljude na „uzdi“ obelodanjujući sadržaj njihovih mejlova i diskreditujući ih, svojim, reklo bi se ličnim mejlovima, naglasio je američki novinar.

S tim u vezi, dodao je da tako ne može da se radi i da, ako se to dozvoli, ništa dobro neće proizaći.

– Sumnjamo da će i republikanci u Kongresu zahtevati odgovor. Mnogi su konačno otvorili oči pred činjenicom da obaveštajne agencije koje su oni toliko dugo slepo podržavali, zapravo nisu njihovi prijatelji. One nisu prijatelji nikome u ovoj zemlji. Opasne su. To je očigledno – zaključio je TV voditelj.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar