Detalji TRAGEDIJE u Smederevu – vozač autobusa odjednom ZAVAPIO: Držite se, izgubio sam kontrolu (FOTO)

Uzrok nesreće je, kako se pretpostavlja, kvar na autobusu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Radnici železare Vitomir Antić (60), Saša Stanković (57) i Miroslava Zdravković (55) poginuli su juče ujutru kada je autobus kojim su se njihove kolege vraćale iz treće smene udario u “pasat” u kome su se nalazili. U sudaru je povređeno petoro ljudi iz autobusa.

Nesreća se dogodila u Smederevu, u Ulici Crvene armije, oko 7.10.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Problem s komandama

– Autobus s radnicima koji su se vraćali iz treće smene prešao je iznenada na levu stranu i udario u “pasat” kojim je troje kolega putovalo ka železari. Oni su na mestu ostali mrtvi, a u autobusu su povređeni vozač Miroslav G. (60) i još četvoro, oni imaju lakše povrede – priča izvor.

Uzrok nesreće je, kako se pretpostavlja, kvar na autobusu.

Foto: Printscreen/RTS

– Na autobusu su navodno potpuno otkazale komande i vozač nije mogao da obuzda vozilo, koje je inače u vlasništu SP “Lasta”. Odjednom je prešao na levu stranu i naleteo na “pasat”, za čijim se upravljačem nalazio Antić – kaže izvor.

– Vitomir je svim snagama pokušao da izbegne nesreću, navodno je čak išao i udesno, ali ga je autobus pokupio i izgurao na trotoar. Scena je bila jeziva, “pasat” je bio smrskan – navodi izvor.

Putnici iz autobusa su ispričali da je vozač sve vreme vikao: “Držite se.”

– Oni su rekli da se vozilo normalno kretalo, ali da je u jednom momentu vozač počeo da viče da se svi drže i da je izgubio kontrolu nad autobusom. Ponavljao je da sednu, vukao je volan udesno, ali je autobus bez obzira na to otišao levo i pokupio “pasat”, koji je takođe pokušavao da ga izbegne.

Radica Antić, supruga stradalog Vitomira, koji je bio za volanom “pasata”, za Kurir kaže da je sa suprugom svakog jutra išla na posao.

– Ostavio me je ispred posla i s kolegama koje su uvek išle s nama produžio ka železari. Sišla sam do grada i čula da mi je muž poginuo, ostala sam bez glave porodice – kroz suze priča supruga.

Radili u pravnoj službi

– Rekli su mi da je autobus išao direktno na mog muža, da nije bilo šanse da ga izbegne – dodaje nesrećna žena. Kako kaže, ona i suprug imaju sinove i unučiće:

– Ni najgorem neprijatelju ovo ne bih poželela. Očevici su pozvali Hitnu pomoć, ali putnicima iz automobila nije bilo spasa. – Povređeni iz autobusa su zbrinuti u Urgentnom centru, a neki su odmah pušteni na kućno lečenje. Na mesto udesa su juče došli i predstavnici železare. – Nastradali su bili zaposleni u pravnoj službi – dodao je izvor.

Tokom istrage biće ispitano zbog čega je došlo od udesa. – Autobus će biti poslat na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo zbog čega je došlo do kobne nesreće. Inače, vozaču Miroslavu G. određeno je zadržavanje do 48 sati – navodi naš izvor.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar