Presek Zvezdinog prelaznog roka: Nikad jači crveno-beli i nikad veći pritisak za Dejana Stankovića!

Očekuje nas veoma uzbudljivo leto na Marakani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport,FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić sanja Ligu šampiona, ali put do elitnog evropskog takmičenja neće biti nimalo lak.

Ono što svakako raduje sve navijače Zvezde jeste činjenica da klub sa Marakane ima verovatno najjači tim u poslednjih dvadeset godina. Svi nosioci igre crveno-belih iz prošle sezone su ostali u klubu, a stigla su neka veoma zvučna pojačanja. Ime koje svakako najviše privuklo pažnju je ime Aleksandra Dragovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reprezentativac Austrije je direktno sa Evropskog prvenstva stigao na Zvezdine pripreme i pokazao da se ne ponaša kao mnoge nabeđene fudbalske zvezde, a Dragović je nesumnjivo fudbalska zvezda. Sjajni štoper je prethodne sezone nosio dres Bajera iz Leverkuzena, dok je na EURO bio stub odbrane Austrije koja je stigla do osmine finala, gde je posle velike drame poražena od Italijana.

Foto: FK Crvena zvezda

Osim Dragovića, na Marakanu su stigli povratnik Nenad Krstičić, napadač Lois Dioni, kao i mladi Petar Stanić i Milan Ilić.

Igrač Krstičićevog profila je tako nedostajao Stankovićevom mozaiku i predstavlja poslednju kockicu koja bi mogla da napravi ključnu prevagu za plasman Zvezde u Ligu šampiona. Dugo su crveno-beli nakon odlaska Krstičića tražili njegovu zamenu, ali nikako nisu uspevali da pronađu adekvantno rešenje, tako da je novi Krstičić morao da bude stari Krstičić.

Od svih gore pomenutih igrača najviše se čekao napadač.

Projekat “Dijego Falčineli” nije uspeo, tako da je Zvezda odlučila da se okrene drugim rešenjima, a izbor je pao na centarfora Anžea Loisa Dionija, koji je stigao na šestomesečnu pozajmicu. Kako kaže Terzić, 28-godišnji napadač je bio prvi pik Mitra Mrkela u ovom prelaznom roku, pa je jasno da su na Marakani veoma zadovoljni dolaskom fransuskog fudbalera u redove srpskog šampiona.

Foto: FK Crvena zvezda

Verovatno najveće iznenađenje za domaću javnost je bio povratak Srđan Babića u Zvezdu. Iako se pričalo da će nastaviti karijeru u Portugalu, crveno-beli su rešili da sačuvaju nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije u svojim redovima i projektovali su ga da bude odbrambeni tandem sa Dragovićem.

Kada je reč o mladim snagama, Petar Stanić će sigurno biti uz prvi tim i verovatno će dobijati priliku u domaćem prvenstvu, dok bi Milan Ilić ekspresno mogao na pozajmicu. Pominje se da bi mladi reprezentativac Srbije mogao u Metalac, a i Grafičar stoji kao opcija.

Foto: FK Crvena zvezda

Svakako da će pojačanja doneti mnogo toga dobrom Crvenoj zvezdi, ali definitvno da je najveće pojačanje srpskog šampiona ovog leta ostanak nosioca igre u Ljutice Bogdana. Dejan Stanković je na prozivci pred početak nove sezone upravo apostrofirao njihov ostanak kao ključan za Zvezdin uspeh.

– Nemam želje, sve koje sam imao ostale su. To su najveća pojačanja, Katai, Ivanić, ostao je i Ben, kapiten Borjan, Rodić. Uspeli smo da zadržimo okosnicu, da ubacimo još dva, tri dobra pojačanja, da zaokružimo celu priču – istakao je Stanković.

Za nešto manje od dve nedelje Crvena zvezda će krenuti u pohod na Evropu, a protivnik neće biti nimalo lak. Makabi iz Tel Aviva ili kazahstanski Kairat će biti rival Zvezde u drugom kolu, tako da je jasno da ih čeka rudarski posao ne bi li se dočepali Lige šampiona.

Očekivanja su ogromna.

Stanković na plećima ima imperativ plasmana u Evropu, ali i najjači tim u poslednjoj deceniji, tako da je jedno sigurno – čeka nas veoma uzbudljivo leto na Marakani.

Projektovani tim Zvezde za napad na Ligu šampiona:

Milan Borjan – Milan Gajić, Milan Rodić, Aleksandar Dragović, Srđan Babić – Seku Sanogo, Nenad Krstičić, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, El Fardu Ben – Lois Dioni

BONUS VIDEO:

Stanković se obratio zvezdaškoj javnosti: Ovi momci su naša najveća pojačanja! (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar