Apelacioni sud usvojio žalbu Mike Aleksića: Do kraja nedelje odluka o tome da li ostaje u pritvoru

Optuženi Aleksić uhapšen je 16. januara ove godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milena Arsenic 011info com

Apelacioni sud usvojio je žalbu Miroslava Mike Aleksića na rešenje Višeg suda kojom mu se produžava pritvor i vratio je Višem sudu da ponovo razmotri da li će mu produžiti pritvor, nezvanično saznaje “Blic“.

Prema nezvaničnim informacijama odluka o tome da li će Aleksić, koji je osumnjičen za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih, ostati u pritvoru očekuje se do kraja nedelje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Tokom istrage saslušavane su žrtve koje je Aleksić seksualno zlostavljao, a koje su ispričale kroz kakav su pakao prolazile tokom pohađanja časova glume. Odlukom tužilaštva one su i veštačene od strane neuropsihijatara i psihologa, koji su utvrdili da su one trpele “psihičke patnje visokog intenziteta”.

Takođe, potvrđena je i verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Klupko užasa počelo je da se odmotava u januaru kada je glumica Milena Radulović u ispovesti otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

Nakon nje, u javnost je izašla i glumica Iva Ilinčić koja je takođe ispričala strahote koje je doživela u školi glume, a potom su se oglasile i druge Aleksićeve žrtve.

Optuženi Aleksić uhapšen je 16. januara ove godine, nakon čega je na saslušanju negirao navode krivične prijave i optužbe devojaka. Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud mu je odredio pritvor, koji mu je do sada više puta produžavan. Poslednji put u junu ove godine zbog bojazni da bi u kratkom roku ponovio krivična dela i zbog uznemirenja javnosti.

BONUS VIDEO



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar