Sprečite nastanak gljivičnih infekcija: Šta sve treba da podrazumeva nega INTIMNIH delova tokom leta?

Isključivo nosite pamučni veš

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrey Cherkasov / Panthermedia / Profimedia

Tokom leta se više znojimo, pa shodno tome je veoma važno da povedemo računa o higijeni intimnih delova.

Kako biste sprečili razvoj gljivičnih infekcija, potrebno je da znate koje preparate treba da koristite, kao i kakav veš bi trebalo da nosite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svakako je savet da se tokom letnjih vrućina oblačite što komfornije i udobnije.

Da biste izbegli probleme sa intimnom regijom, postoje saveti koji će vam pomoći da pravilno negujete to područje.

1. Koristite sapun bez mirisa

Lekari savetuju da vaginu perete samo sa čistom vodom jer se ona uglavnom čisti sama od sebe. Međutim, ukoliko je to potrebno, povremeno se možete oprati sa beoma blagim spunom bez mirisa. Vagina nikada ne sme da se pere iznutra jer se tako ispira i zdrava bakterija što može da poveća rizik od nastanka infekcija.

Foto: Freepik/freepik

2. Pažljivo birajte donji veš

Birajte gaćiće od pamuka (100%), a zaboravite na čipku, saten i sintetiku. Takav veš zadržava vlagu tokom leta, zbog čega mogu nastati gljivične infekcije koje mogu biti prilično neprijatne. Nikako nemojte duže vreme biti u mokrom kupaćem kostimu jer se tek tada povećava rizik od nastanka infekcija.

3. Koristite dobre intimne maramice

Na tržištu postoje vlažne maramice za intimnu regiju koje vam mogu biti od pomoći prilikom putovanja. Međutim, izuzetno je važno da nabavite maramice koje su potpuno prirodne, biorazgradive i ne sadrže alkohol.

Koliko je normalno da kasni menstruacija
Foto: Freepik/Freepik

4. Rešite se uraslih dlačica

Svaka devojka se bar jednom susrela sa uraslim dlačicama nakon brijanja ili depilacije. Naravno, nijedna žena ih ne želi na svojoj bikini zoni tokom leta. Kako biste sprečili urastanje dlačica, napravite piling bikini zone dva dana posle depilacije. Savet je da isključivo koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke.

5. Nosite široku odeću

Zaraza od gljviičnih infekcija posebno vreba ukoliko svaki dan nosite uske pantalone. Savet je da tokom leta što češće nosite suknje, a ako želite da nosite pantalone, birajte one koje će vam biti malo šire.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar