OPREZ

Nova PREVARA hara Srbijom: Građani, pazite se LAŽNIH dostavljača paketa, oglasili se iz “Pošte Srbije”

Lica se lažno predstavljaju kao kuriri Post-ekspresa ili drugih kurirskih službi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Uprava carine

Pošta Srbije upozorila je građane na novi pokušaj zloupotrebe obeležja i imena Pošte Srbije od strane nepoznatih lica.

Kako navode u saopštenju, lica se lažno predstavljaju kao kuriri Post-ekspresa ili drugih kurirskih službi, i idući od vrata do vrata građana pokušavaju da im uruče pošiljke, uz naplatu određenog iznosa, što su pojedini građani prijavili kao sumnju na pokušaj prevare od strane neimenovanih lica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Tim povodom obaveštavamo i molimo građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke. U slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radi provere iste, ukoliko je moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova – poručuju iz javnog preduzeća.

Dodaju da sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti radi blagovremenog reagovanja na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi kriminalističke policije – protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošta Srbije.

– O razvoju situacije i aktivnostima Pošte Srbije korisnici će blagovremeno biti obaveštavani na internet stranici Pošte Srbije, Post-eksresa, Fejsbuk profilu, kao i na zvaničnom Instagram nalogu – zaključuju u saopštenju.

Podsetimo, nedavno su mediji preneli i da internetom kruži prevara sa lažnim porukama predstavljenim kao da stižu od JP Srbija Pošte, nakon čega se oglasilo i samo preduzeće.

– Povodom prevarnih i lažnih imejlova koji stižu građanima, a kojima se zloupotrebljavaju korporativna obeležja i ime JP Pošta Srbije, obaveštavamo javnost da Pošta Srbije ne stoji iza ovih aktivnosti, kao ni iza bilo koje druge akcije putem imejl poruka, internet ail i društvenih mreža – kazali su tada iz Pošte Srbije

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar