“Diskriminisani su u odnosu na albanske TERORISTE”: Kapetan Dragan o novčanoj pomoći za Zvezdana i Legiju

Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan naglašava da ne ulazi u krivicu Zvezdana Jovanovića, jer nije pravnik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/NENAD KOJADINOVIC, EPA/SASA STANKOVIC,Stefan Kojic

Milorad Ulemek Legija (53) i Zvezdan Jovanović Zveki (56), osuđeni na po 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, ostali su dekintirani posle 19 godina boravka u zatvoru, saznaje Objektiv od dobro upućenih izvora.

O tome govore i statusi na Fejsbuk stranici „Crvene beretke JSO – renovacija”, u kojima se članovi i simpatizeri pozivaju da pomognu bivšim vođama „beretki”, kao i da Legiji kupe neki poklon.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan navodi da nije upoznat s napisima na sajtu „beretki”, ali ističe da Fondacija „Kapetan Dragan” želi da pomogne Legiji i Zvezdanu.

– Usmereni smo na pomoć Srbima koji su zbog neke diskriminacije u zatvoru. Smatramo da je Zvezdan Jovanović diskriminisan u odnosu na braću Ljuana i Bekima Mazreku, albanske teroriste koji su u julu 1998. učestvovali u masakru u Klečki, kad je ubijeno 22 Srba, a pušteni su na slobodu 2000. godine. Ljuan Mazreku je priznao da su silovali srpske devojčice pred majkama, sekli im uši, ruke i noge, vadili im oči, i pušteni su posle 19 meseci, a Legiju i Zvezdana drže 19 godina u maksimalnoj izolaciji!

– Normalno je da su oni posle 19 godina u teškoj finansijskoj situaciji. Ako su i imali neki novac, to je otišlo. Pripremamo veliku nacionalnu akciju kojom želimo da podignemo svest i pokažemo kako je Zvezdan diskriminisan u odnosu na albanske teroriste. Smatram ga herojem jer je 12 godina nosio uniformu, borio se protiv ustaša, protiv Albanaca, NATO agresora, protiv mudžahedina! – kaže Kapetan Dragan za Objektiv.

PETICIJA ZA ZVEZDANA U SEPTEMBRU

On naglašava da ne ulazi u krivicu Zvezdana Jovanovića, jer nije pravnik.

– Zvezdan negira da je ubio premijera, a njegovi advokati će verovatno tražiti obnovu procesa. Nama je važno da se srpski heroji ne diskrimišu u odnosu na albanske teroriste. Fokusirani smo i na veliku nacionalnu peticiju za Zvezdana Jovanovića, koja će krenuti u septembru – otkriva za Objektiv Kapetan Dragan. On naglašava da se pomoć odnosi na sve one koji su se borili za srpske zemlje.

– Pomoć je namenjena svim herojima koji su u zatvoru jer su se se borili pod srpskom zastavom i u srpskoj uniformi izvršavali naređenja države, a sada su zbog toga diskriminisani. Odnosi se na svakog srpskog heroja, koji nije bio dezerter, kukavica, nego je branio srpske zemlje. Naš cilj nije da pomognemo nijednom zlikovcu i kriminalcu da izbegne kaznu. Smatram da bi trebalo da imaju bar onoliko prava koliko i Albanci. I ja sam bio 13 godina u zatvoru i znam kako je kada se čovek oseća zaboravljenim – kaže Vasiljković.

Piše: DANICA ĆURUVIJA

BONUS VIDEO:

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 5. JUL

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar