Ne bacajte koru od lubenice: Napravite LEDENI pire i preporodite svoje LICE!

Koru lubenice možete da iskoristite na mnogo načina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Svaki deo lubenice može da se iskoristi, a to se naročito odnosi na koru.

Umesto da bacite koru, možete da je iskoristite za smuti, dezert ili da je čak ukiselite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, naredni put kada krenete da bacite koru od lubenice, prisetite se da je možete iskoristiti tako da je izrežete na kockice, zamrznete i pružite svojoj koži osvežavajući tretman.

Priprema:

Za početak, moraćete da izrežete lubenicu i odstranite jestivi dio (odnosno da ga pojedete).

Zatim iseckajte koru na komade i stavite je u blender i od nje napravite pastu.

Foto: Freepik/rawpixel.com

Kada završite, smesu sipajte u posudu za led i držite je u zamrzivaču nekoliko sati.

Izvadite jednu kockicu i nežno je utrljajte u kožu i na područje vrata. Ponovite to svaki dan.

Ovaj postupak je zaista veoma jednostavan, a verovatno se pitate zašto baš moraju da budu ledene kocke.

Naime, kocke leda su, u principu, odlične za kožu. One održavaju izgled vašeg lica svežim i pomlađenim, a takođe mogu da pomognu kod akni, bolnih bubuljica, crvenila i iritacije na koži.

Foto: Freepik/lookstudio

Takođe, kockice leda su odlične za održavanje mladolikog lica.

One mogu da pomognu kod preranog starenja i pojave bora.

Jedna ledena kocka pirea od lubenice dnevno trebala bi da bude dovoljna da bi vašoj koži dala prirodan sjaj.

Foto: Freepik/8photo

Veruje se da kora od lubenice čini kožu mekom i sjajnom, kao i da je savršeno hidrira. Takođe deluje i kao prirodni tonik.

Uz to, ako imate masnu kožu i podložniji ste izbijanju akni, kora lubenice u obliku ledene kocke može da eliminiše višak ulja s površine kože, a takođe i da očistiti pore.

Na taj način vaše lice može da postane čisto uz redovno korišćenje ove rutine.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar