Sledi jak UDAR na Srbiju: Ruski obaveštajac UPOZORIO na ucene koje nam pakuju sa Zapada

Poseta Nariškina došla je u pravom trenutku, jer se njom pokazuje interes ruskog predsednika Vladimira Putina da bude deo rešavanja brojnih političkih problema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin stigao je u Beograd kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predočio na kakve je sve podvale spreman Zapad kako bi ucenjivao našu državu.

U trenutku kada Srbija doživljava zastrašujuće pritiske da postupa prema zahtevima zapadnih centara moći, Rusija i njene odlično informisane obaveštajne službe misle na zvanični Beograd i delikatnu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako Objektiv saznaje, poseta Nariškina došla je u nikad boljem trenutku, jer se njom pokazuje interes ruskog predsednika Vladimira Putina da bude aktivni deo rešavanja brojnih političkih problema u kojima se trenutno nalazi Srbija, među kojima je rešenje statusa KiM na prvom mestu.

– Nariškin je sasvim sigurno došao prepun informacija o tome kakve sve ucene sprema EU i SAD kada je, pre svega, reč o konačnom rešenju statusa KiM. Jedan od glavnih ruskih obaveštajaca, kome je posao staranje o globalnoj i regionalnoj bezbednosnoj situaciji, želi da ukaže Srbiji na sve moguće posledice izvesnih ustupaka pod pritiscima Zapada, poštujući našu vojnu neutralnost i želju vlasti da sarađuje jednako dobro sa svim geopolitičkim faktorima – priča za Objektiv odlično upućeni izvor u namere Nariškinove posete Beogradu.

DOKUMENTOVANA UPOZORENJA

Iako su predsednik Vučić i ruski obaveštajac tokom razgovora istakli značaj saradnje BIA i SVR u borbi protiv međunarodnog terorizma, motiv dolaska Sergeja Nariškina je prevashodno da nas dokumentovano upozori na ono što nam sledi.

– Svi već vidimo da ni na globalnom planu ne može ništa da se reši bez Putina. Interes Rusije je da bude zemlja koja može da proizvede dugotrajan mir na Balkanu. Kosovo, kao sada već evropski problem, važan je razlog uključivanja Rusije i zato su sve informacije o mogućem postupanju zapadnih sila protiv interesa Srbije više nego dragocene – tvrdi naš sagovornik.

Piše: GORAN MITROVIĆ

OSTATAK OVE PRIČE I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 3. JUL

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar