Saša Janković: 2007. sam dobio SLIČAN IZVEŠTAJ o stanju u ustanovama socijalne zaštite

Bivši zaštitnik građana istakao je da je taj izveštaj jedna od prvih stvari sa kojima se suočio nakon izbora na funkciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/Srdjan Suki

Bivši zaštitnik građana Saša Janković je komentarišući izveštaj “Zaboravljena deca Srbije” istakao da se godinama ništa ne menja u ustanovama socijalne zaštite, te da se on susreo sa sličnim izveštajem iste organizacije mesec dana nakon što je izabran za zaštitnika građana.

– Ja sam izabran 2007, a jedna od prvih stvari s kojima sa se suočio, mesec dana po mom izboru u Skupštini, bio je sličan izveštaj iste organizacije – rekao je Janković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je istakao da imamo jednu državu, da se u toj državi “smenjuju neki ljudi”, ali da je to jedna zemlja.

– Ne vidim nikakve razloge da se prebacuje loptica na sadašnje i bivše, imajući u vidu da su i sadašnji i bivši deceniju na vlasti. Problem postoji odavno, zapravo nikada nije bilo značajno drugačije. Neophodno da je kao društvo i država podvučemo crtu i da se već od sutra menjaju stvari na bolje – rekao je Janković.

Podsetimo, mediji pod kontrolom lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa iskoristili su ovaj izveštaj da napadnu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. Jankovićeva izjava je još jedan dokaz da je situacija u ustanovama socijalne zaštite u kojima žive deca sa smetnjama u razvoju za vreme prošle vlasti bila užasavajuća. Opširnije o tome pročitajte klikom OVDE.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar