Genocidna PROPAGANDA usred Beograda: Otkriveno ko ZAPRAVO stoji iza izložbe o Srebrenici

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava već nekoliko godina organizuje festival „Mirdita, dobar dan”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U subotu 3. jula u centru Beograda biće otvorena izložba fotografija „Duša Srebrenice”, koja otvoreno promoviše ideologiju genocida.

Ova postavka, koja prema planu treba da traje do 13. jula, delo je izvesnog sarajevskog fotografa Midhata Poturovića. Međutim, poseban kuriozitet izložbe je to što nijedna fotografija koja će biti predstavljena ne spada u ratne, pošto je pomenuti Poturović imao svega deset godina kad se desila Srebrenica.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Fotografije u okviru izložbe „Duša Srebrenice” nastale su tokom dugogodišnjeg rada na pričama o srebreničkoj tragediji. Kako autor pripada generaciji onih koji su tokom rata bili deca, sve fotografije su nastale u posleratnom periodu – stoji u najavi izložbe na Fejsbuku.

IZ ISTE KUHINJE

Prema informacijama iz Endžio haba, radionice sa adresom u Dobračinoj ulici koja je ustupila prostor ovom događaju, njegovi organizatori su Inicijativa mladih za ljudska prava, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, nemačka nevladina organizacija ForumZFD i časopis Grain.

Podsetimo da nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava već nekoliko godina organizuje festival „Mirdita, dobar dan”, koji navodno teži pomirenju srpskog i albanskog naroda, a zapravo na umetnički način promoviše političke ideje albanskih ekstremista i nezavisnog Kosova.

Foto:Privatna arhiva

GLASNI U DELOVANJU

Kao neko ko konstantno osuđuje pomenuti festival, članica Predsedništva stranke Zavetnici Milica Đurđević kaže za Objektiv da je ova izložba produkt družine koja ima iste finansijere i namere.

– Izložbu organizuju oni koji u Beograd svake godine dovode festival „Mirdita”, primaju novac iz stranih ambasada i tzv. vlade u Prištini. Što je veća nepravda prema srpskom narodu, to su oni glasniji u pokušajima da naše društvo prikažu kao genocidno. Ovakve organizacije su doslovno strani agenti i hitno moramo usvojiti zakon o njihovom delovanju – tvrdi Đurđevićeva.

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 2. JUL

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar