Najnovije upozorenje RHMZ-a: Nevreme stiglo u Beograd, naredna dva sata PLJUSKOVI i olujni vetar

RHMZ je prvo upozorio na nepogode na području Rasinskog okruga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: E-stock/Milos Rafailovic,Shutterstock

Samo što je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje za padavine, pojavila se nova najava.

RHMZ je prvo upozorio na nepogode na području Rasinskog okruga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Na području Rasinskog okruga u narednih sat vremena očekuju se obilni pljuskovi, grmljavina, grad i kratkotrajno olujni vetar – stoji u najnovijem upozorenju RHMZ-a.

Kako dodaju meteorolozi, u naredna dva sata u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Novo upozorenje RHMZ

Pre pola sata pojavilo se novo upozorenje. RHMZ je najavio da se naredna dva sata u Sremu, zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na širem području Beograda očekuje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Podsetimo, danas oko 15 sati grad se sručio na požeški kraj i pričinio ogromnu štetu na poljoprivrednim kulturama u selima Snažno nevreme praćeno gradom veličine lešnika zahvatilo je danas i delove prijepoljske opštine. Najveća šteta pričinjena je u selima Lučice i Gračanica.

– Najveća šteta pričinjena je u malinjacima. Berba je u jeku, a sada je nevreme obralo umesto nas. Uništen je dobar deo roda, ali i druge zasade voća i povrća – rekao je za RINU meštanin sela Lučice.Tabanovići, Loret, Papratiše i Jelen Do.

BONUS VIDEO:

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar