Porodica i komšije u šoku zbog TRAGEDIJE na bazenu na Voždovcu: “Veselio se svakom odlasku na bazen”

Dečakova majka Slađana nije sposobna da bilo šta kaže o tragediji koja je zadesila njihovu porodicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: E-stock,Shutterstock

Izgubismo našeg Lazu. Ne želim nikoga da optužujem, bilo šta da komentarišem. Ovo je težak trenutak za sve nas i ništa više nije bitno kad nam nema deteta – skrhan bolom i ne krijući suze, kaže Miloš M., otac devetogodišnjeg dečaka, koji se u nedelju uveče udavio na voždovačkim bazenima Royal 4 kids.

Dečakova majka Slađana nije sposobna da bilo šta kaže o tragediji koja je zadesila njihovu porodicu. I svi u komšiluku u šoku su zbog smrti mališana, pred kojim je tek bio život.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Laza je bio divno dete. Znamo da je kao mali često bio bolestan, da je imao fras i da se kasnije to iskomplikovalo i, navodno, kao posledica je usledila i epilepsija – kaže jedna komšinica.

Ona dalje navodi da su roditelji, inače oboje intelektualci, sve činili da mališanu omoguće bolji život i kontrolišu njegovo zdravstveno stanje.

– Iako mladi, veoma su odgovorni i brinuli su o deci, Lazi i mlađem Stefanu, koji još ne zna šta se dogodilo, a koji je bio veoma vezan za brata. Stariji sin je bio pod stalnim nadzorom roditelja i lekara. Koliko znam, imao je terapiju, koju je uredno uzimao pa dete više od pet godina nije imao epi-napad. Šta se sad dogodilo i zbog čega, ne znam – naglašava komšinica.

Prijatelji i porodica kažu da su Lazini roditelji radili sve kako bi mu detinjstvo učinili što srećnijim i kako se ne bi ni na koji način razlikovao od svojih vršnjaka.

– Kako su stručnjaci procenili da mu više odgovaraju pojedinačni sportovi, nego ekipni, Laza je pošao u školicu plivanja. Hvalio se kako je proplivao i veselio se svakom odlasku na bazen. Uvek je, naravno, bio u pratnji roditelja i nikada nije bilo problema – kaže prijatelj porodice.

Šta se zaista dogodilo kobne večeri na beogradskom bazenu utvrdiće istraga. Zasad, prema prvim informacijama, mališan, koji je sa majkom došao na plivanje, skinuo se koji minut pre nje i izleteo iz svlačionice. Majka je gotovo odmah krenula za njim i potražila ga najpre u toaletu, a onda i na obližnjoj terasi. Niko nije ni slutio da je mališan skočio u bazen. Na nesreću, tu su ga pronašli kako pluta na površini vode. Nadležni sa bazena na licu mesta su pokušali sa reanimacijom, a zvali su i Hitnu pomoć. Dečak je prevezen u Urgentni centar, pokušana je reanimacija, ali nažalost, nije bilo pomoći.

Lazar M. će biti sahranjen u četvrtak na Novom bežanijskom groblju.

Čeka se obdukcioni nalaz

Policija istražuje kako je došlo do nesreće na bazenu na Voždovcu, a u nadležnom tužilaštvu tek očekuju da im stigne nalaz sa obdukcije mališana. Takođe, i dalje se vodi istraga vezana za nedavnu tragediju na bazenima na Košutnjaku, gde se udavio Nemanja Subotić (14).

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kažu da je za Subotića tek stigao obdukcioni nalaz i da će narednih dana on biti iznet u rad, odnosno, da će nadležni na osnovu njega i eventualno saslušanja pojedinih svedoka, odlučiti o daljem postupanju, odnosno o pokretanju istrage, ukoliko se utvrdi da postoji nečija odgovornost.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar