Škola ili vojska? Đake će od septembra MERITI tokom časa – ko se ugojio za vreme raspusta, mora na DIJETU

Rigorozna odluka nije mogla da prođe bez reakcije roditelja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/andibreit

Ono što je najavljeno tokom proleća, Britanci će od septembra sprovesti u delo.

Đaci će u osnovnim školama prilikom početka nastave morati da se izmere. Ukoliko se neko ugojio preko dozvoljene težine tokom leta, moraće da se “dovede u red”, odnosno da ide na dijetu. Ove informacije potvrdio je Tam Frej iz Nacionalnog foruma za zdravlje dece.

– Još tokom epidemije koronavirusa, bili smo svesni da su se deca, kao i većina odraslih ugojili usled slabijeg kretanja. Zato u septembru i očekujemo takve rezultate kod dece i zato smo doneli odluku da na nacionalnom nivou moramo nešto da uradimo. Ne možemo čekati kraj epidemije da bismo decu vratili na pravi put. Zadovoljna sam što je usvojen predlog za praćenje telesne težine dece u školama – rekao je Fej.

Prema nekim nezvaničnim podacima, svako treće dete je u Engleskoj u toku 2021. godine imalo prekomernu težinu, dok je svako peto dete prešlo sve granice kada je gojaznost u pitanju.

Do sada su se školarci u Britaniji dva puta merili tokom godine, na kraju zimskog i letnjeg raspusta, a sada je plan da to čine više puta godišnje. Zato će se na nekim časovima fizičkog vaspitanja deca meriti najmanje jednom mesečno.

Rigorozna odluka naišla je na uglavnom pozitivnu reakciju roditelja koji smatraju da će se češćim merenjem dece u školi postići to da više vode računa o svom fizičkom stanju. S druge strane, postoji određen broj roditelja koji veruje da je to uvod u ozbiljnu diskriminaciju i probleme između same dece u školi.

Vozači u šoku: Dečak pobegao iz vrtića i šetao kolovozom, a onda se dogodio preokret



Izvor: Independent

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar