Želite da osvežite boju kose, bez korišćenja HEMIJE? Isprobajte farbanje ljuskom od zelenih ORAHA

Potpuno prirodan način bojenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Koliko god farbanje kosu činilo lepom, u velikoj meri je i oštećuje.

I žene zbog toga uporno pokušavaju da pronađu zamenu za farbu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ne bi li samo malo osvežile boju kose, bez da je izlažu hemiji.

Ukoliko ste među njima, onda će vas recepti za bojenje kose biljkama sigurno interesovati.

Kada su prirodne farbe u pitanju, definitivno je najjača kana. Taj pigment je toliko jak da crnu, ili braon kanu nećete moći ničim da skinete, osim makazama. Tako je, ukoliko se budete odlučile za kaniranje, a nakon što vam ta boja bude dosadila, jedino rešenje će biti da uzmete makaze u ruke.

Foto: Freepik/valuavitaly

A da li ste probale bojenje kose ljuskom od oraha?

Uzmite kilogram zelenih oraha, skinite ljusku i stavite je u litar vode, a zatim kuvajte na tihoj vatri tako da uvri do polovine. Poklopite delimično i pazite da ne prska. Ostavite da odstoji preko noći i sutradan procedite i pomešajte sa balzamom za kosu, tako da dobijete količinu koja će biti dovoljna za farbanje.

Foto: Printscreen/YouTube/Lekovite Biljke

Treba uzeti 1 kg zelenih oraha pa skinuti ljusku i staviti je u 1 litar vode i kuvati na tihoj vatri da uvri do polovine. Poklopite delimično i pazite da ne prska. Ostavite da stoji preko noći. Sutradan procedite i pomešajte sa balsamom da dobijete količinu dovoljnu za farbanje.

Obavezno radite sa rukavicama i zaštitite odeću. Kosu namažite dok je suva, baš kao da se farbate, a zatim je pokrijte kesom i ostavite da deluje, minimum, sat vremena. U zavisnosti od toga koliko dugo držite farbu, dobićete različite nijanse. Na kraju farbanja, operite kosu na uobičajen način.

Foto: Freepik/valuavitaly

Zelenih oraha, naravno, nema tokom cele godine. Ukoliko vam se rezultat ovakvog farbanja dopadne, treba da znate da se kora može zamrznuti i da će efekti biti isti.



Izvor: Objektiv.rs, Lepa i srećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar