EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! Tončev nelegalno gradi stan za sina: Ministar se ponaša kao kabadahija (FOTO)

U okviru porodičnog kompleksa u Surdulici protivpravno nadzidao već postojeći nelegalni stambeni objekat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ministar bez portfelja i visoki funkcioner SPS Novica Tončev rešio je da obezbedi krov nad glavom mlađem sinu Vladislavu tako što je nadzidao već postojeći nelegalizovani objekat u okviru kompleksa gde porodično živi u Surdulici. Radovi na ovom objektu završeni su u kratkom vremenskom roku, a počeli su odmah posle gala venčanja koje je ministar upriličio na Vlasinskom jezeru u aprilu ove godine.

Da se nadziđivanje u delu porodičnog stambenog kompleksa odvija munjevitom brzinom a bez ikakvih papira i dozvola o gradnji, svedoče i fotografije koje ekskluzivno objavljuje Objektiv, a na kojima se vidi da je u razmaku od samo nekoliko dana „nikao” krov, kao i da su grubi radovi na čitavom objektu privedeni kraju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

DUPLO NELEGALNO

U to nas je uverio ministrov sugrađanin Goran Radojičić, koji se, revoltiran bahatošću surduličkog šerifa, javio našoj redakciji. On nam je poslao fotografije i ispričao kako Tončev ovih dana širi svoju imovinsku imperiju, čime, kako napominje, prkosi stanovnicima jednog od najsiromašnijih delova Srbije.

Foto: Privatna arhiva

– U pitanju je njegova porodična kuća u okviru koje se, u jednom delu, gradi potpuno novi, nelegalizovani objekat, za koji Tončev nema dozvolu niti je do sada uopšte podneo zahtev za njegovu legalizaciju. On tu vrši nadziđivanje svom mlađem sinu koji se nedavno oženio kako bi imao gde da živi sa svojom ženom. Ni objekat na kojem se vrši nadgradnja nije legalizovan, a on je izgrađen pre nekoliko godina – tvrdi Radojičić za Objektiv.

DOVOLJNO ZA NASLEDNIKA

Sa spoljne strane, kako govori, teško je reći koliko tu ima kvadrata.

– Pretpostavljam da ima dovoljno za jedan komforan stan u kojem bi njegov sin mogao da živi sa svojom ženom i budućom porodicom. Objekat se nalazi iza kuće, praktično na suprotnoj strani od glavnog ulaza u kuću. Nisam siguran, ali pretpostavljam da se i ovaj objekat koji se nadziđuje nekako povezuje sa ostatkom da bi delovalo kao celina, kao jedan kompleks stambenih jedinica – ističe naš sagovornik.

VEOMA NEZGODAN

Kao ilustraciju toga da se Tončev ponaša poput pravog kabadahije, Radojičić nam prepričava kako se ministar nedavno tobože interesovao o legalizaciji, ali da ga niko od inspektora nije smeo ni uputiti na zakon.

– Tončev je pre nekoliko dana pitao inspektore i nadležnu službu da li mu treba nekakva potvrda za zidanje, pravi se da ne zna. Zamislite, ministar se raspituje da li mu i šta treba za legalizovanje neke građevine! Neću nikog da imenujem, ali mu je rečeno da mu ne treba ništa. Naravno da je potrebno, nema on tu šta da ih pita… Međutim, inspektori ovde u Surdulici moraju Tončevu da ćute, jer je veoma nezgodan – detaljnije objašnjava Radojičić okolnosti u ovom gradiću u Pčinjskom okrugu.

BEZ UPOTREBNE DOZVOLE

Prema uvidu u listu nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda u katastru opštine Surdulica, na parceli 1352 nalazi se, kako piše, porodična stambena zgrada koja ima odobrenje za gradnju, ali nema odobrenje za upotrebu.

Foto: Privatna arhiva

Prema ovom dokumentu, za jedan od objekata na istoj parceli nije izdata upotrebna dozvola, a objekat je upisan još 4. februara 2009. Gradnja nelegalnih objekata, kako objašnjava Radojičić, usmerena je ka međi sa komšijskom parcelom 1353, a da za njih Tončev ne poseduje bilo kakve dozvole, svedoči i katastarska karta na kojoj pomenutih objekata nema.

NOVICA ŽIVI KOD TATE

Ministar Tončev navodi da Goran Radojičić iznosi neistine i još tvrdi da on zapravo nema ništa svoje, već da sa familijom živi kod tate.

– Nemam kuću u Surdulici, već živim kod oca, koji je kuću i pomoćne objekte sam pravio, a majka mi je umrla. Živim sa familijom u očevoj kući, zajedno sa ocem. Voleo bih da pitate još nekog i da obiđete i vi Surdulicu i da se uverite o svemu, i ko vam je izvor informacija. Nema razloga da pravimo sudske troškove, ovaj čovek nema odakle da mi plati, ni meni ni vama, jer mu je sud celu platu stavio pod zabranu, a imovinu nema na svoje ime, a i ugovor o radu ima neki o PP poslovima. Mom advokatu duguje milion dinara i ne može da se naplati. A vi pišite šta god hoćete – kaže ministar u izjavi za Objektiv.

IMA GRAĐEVINSKU FIRMU, ALI NEMA KUĆU

Inače, ministar Tončev konkuriše da se nađe u rubrici “verovali ili ne” kao neko ko ima završen Građevinski fakultet, i još svoju građevinsku firmu koja je sagradila drugima na hiljade kvadrata, a nije uspela jednu porodičnu kuću. Zato porodica Tončev i dalje živi sa ministrovim tatom pod istim krovom.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 22. JUN

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar