SKANDAL! Buja ustaštvo u Crnoj Gori nakon SRAMNE Rezolucije: Jadranka u Nikšiću pevala Tompsonove pesme

Pristalice nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, okupile su se u subotu u Nikšiću, a najveća euforija je nastala kada su se začuli ustaški stihovi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Sramno! Nakon što je srpski narod ostao zatečen činjenicom da je Skupština Crne Gore, po nalogu premijera Zdravka Krivokapića i predsednika parlamenta Alekse Bečića, usvojila sramnu Rezoluciju o Srebrenici i smenila ministra Leposavića koji je govorio da genocida nije bilo, kod komšija je ponovo na snazi antisrpska politika. Ovoga puta usred Nikšića smo ponovo mogli čuti fašističke pokliče usmerene protiv Srbije. Naime, pristalice nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, čiji je lider raspop Miraš Dedeić, okupile su se u subotu uveče u Nikšiću, a najveća euforija je nastala kada su se začuli ustaški stihovi.

Već poznata po svojim antisrpskim ispadima, Miraševu družinu je zabavljala Jadranka Barjaktarević koja je zapevala stihove pesme „Sude mi“, koju su inače originalno izveli Miroslav Škoro i ustaška ikona Marko Perković Tompson u čast hrvatskom generalu Anti Gotovini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo nije prvi put da se ova pevačica zamera Srbiji, u kojoj je započela i gradila karijeru. Ona je prošle godine izazvala lavinu negativnih komentara nakon što je na jednoj proslavi otpevala „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“. Iako se posle toga pravdala da nju politika ne zanima, i da je reč bila o atmosferi koja ju je ponela, svojim ispadima potvrđuje da nije bilo nikakve slučajnosti.

Pre nekoliko meseci ponovo se našla u centru pažnje kada je izašla njena pesma „Crna Gora je moj dom“, objavljena nekoliko dana pre izbora u Nikšiću sa sve visokobudžetnim spotom i kampanjom na društvenim mrežama. Predizborna tišina na ovaj način, makar zvanično, nije narušena, ali da nije u pitanju slučajnost, te da je sve urađeno zarad kampanje dodatno svedoči i činjenica da se u pesmi, koja u naslovu nosi ime cele države, u tekstu spominje samo jedan grad – Nikšić.

Vladimir Pavićević, crnogorski političar i direktor Društva za istraživanje politike, komentarišući trenutna dešavanja u CG, istakao je da je Đukanovićev DPS danas jedna kleronacionalistička organizacija u crnogorskoj politici.

– To je struktura čiji delovi otvoreno koketiraju sa elementima kriptofašističkih uverenja. I to je, bez dileme, jedan od razloga zašto je ta partija razvlašćena na prošlogodišnjim izborima. Oni su nakon izbora prošle godine ušli u film sigurnih izbornih gubitnika, što pokazuje njihov poraz na izborima u Nikšiću i debakl koji su doživeli na izborima u Herceg Novom. Očigledan je njihov pad podrške u biračkom telu, a insistiranje na radikalnim i ekstremnim pozicijama u crnogorskoj politici, taj pad može samo učini još vidljivijim – kazao je Pavićević.

Komentarišući premijera Zdravka Krivokapića, on je istakao da je reč o čoveku koji je izneverio građane Crne Gore koji su na izborima razvlastili Milov DPS.

– On je prošle sedmice upravo DPS postavio kao svog novog političkog saveznika. Otud ogromni broj građana Crne Gore izlaz iz krize vlade vidi u razrešenju Krivokapića sa mesta predsednika vlade i izboru novog premijera ili u raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora – zaključio je Pavićević.

Knežević: Da nije slab Krivokapić, ne bi nam se desilo povampirenje fašizma!

Kako rekao Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, da nije slab Krivokapić i njegova vlada, ne bi nam se dešavalo povampirenje fašizma i antisrpski narativi kao u vreme kulminacije Đukanovićeve vladavine.

– Nažalost, danas srpski narod u CG najviše mrze oni koji se smatraju pravoslavnim Crnogorcima i u patološkom zanosu namerno forsiraju ustaštvo kroz Tompsonove pesme kako bi povredili Srbe – kazao je on.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar