“Vezali su mi ruke tokom carskog reza”: Ispovest majke koja je na porođaju pretrpela neviđenu torturu

Odlučila je da podeli svoja neprijatna iskustva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/user15145147

Brazilska novinarka i producentkinja Eduarda de Oliveira (22) prepričala je trenutke terora koje je doživela tokom porođaja.

Tog dana bio joj je uskraćen pratilac, nije dobila analgeziju, bila je vezana i trpela je bez pristanka.

Devojku usmrtio nesavesni vozač: Dve godine kasnije majka je otkrila SRCEPARAJUĆU TAJNU

– Sve je počelo u martu 2020. kada sam imala prvi kontakt sa timom koji će kasnije prisustvovati mom porođaju. Partner i ja smo odlučili da to bude kod kuće. Moja trudnoća je bila u opasnosti, iako je na pregledima utvrđeno da je sve kako treba. Kasnije su utvrdili da se beba nekako čudno zaglavila i previše me je bolelo. Kontrakcije su postale sve bolnije i neprijatnije – započela je Eduarda svoju ispovest, koju su odmah nakon što je to počelo, morali da porode.

– Bol za vreme porođaja bio je neverovatan, čak sam se nekoliko puta onesvestila. Želela sam analgeziju i tražila sam premeštaj u bolnicu, ali su rekli da je to nepotrebno. Tek oko 5.30 ujutru tim me je odveo u porodilište. Jedva sam hodala, sve me je bolelo, ali sam se nadala da ću dobiti analgeziju. Uveli su me unutra, ali su mi uskratili saputnika pod izgovorom da je pandemija. Sestra je tražila dodatni dodirni pregled usred kontrakcija, na šta nisam pristala, ali me niko nije ni slušao – navela je ona, prenosi brazilski Delas.br.

Foto: Pixabay/sasint

Kada je sestra završila, došao je doktor i takođe je nije ništa pitao, već je rekao da “ima problem” i da ukoliko ne sarađuje, izgubiće bebu.

Takođe joj je rekao da će sve proći bez analgezije, već da će posegnuti za carskim rezom, gde je takođe pretrpela ozbiljne muke

– Kada je operacija započela, vezali su mi ruke. Molila sam sestru da me odveže, ali je ona rekla da ne može i da je protokol takav. Kada sam se konačno porodila, nisu mi dali ni da pogledam, ni da dodirnem ćerku. Osećala sam se kao da me kažnjavaju zbog svega, a meni zaista nije bilo dobro i trpela sam užasne bolove. Počinili su mi neonatalno nasilje – istakla je žena.

Tek nakon 12 sati od operacije, doneli su joj ćerkicu Mariju Flor i tada ju je prošla sva ogorčenost.

No, zbog onoga što je pretrpela na porođaju kada su, kako kaže, umalo umrle i ona i beba, odlučila je da progovori i skrene pažnju na to da se budućim mamama ne dešavaju ovakve stvari.

Sin mu priznao da je spavao sa njegovom ćerkom (12) koju je hranio, a potez oca zaprepastio je svet



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar