Preokret, pa demonstracija sile: Nemci napunili mrežu Portugalaca i najavili borbu za trofej! (VIDEO)

Pregršt golova su videli ovog popodneva u Minhenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Matthias Hangst/Pool Photo via AP

Fudbaleri Nemačke ubedljivo su slavili protiv reprezentacije Portugala sa 4:2 u drugoj rundi grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu.

Može se reći da se očekivala ujednačena borba obe ekipe, ali daleko od očekivanja je otišao ovaj pravi derbi kola.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Odmah na samom startu Nemci su krenuli izrazito ofanzivno, što je rezultiralo golom Robina Gosensa u 6. minutu, koji je poništen asistencijom VAR-a zbog ofsajda.

Veoma brzo ozbijlnu šansu za “pancere” imao je Toni Kros, kada je šutirao unutar šesnaesterca, ali je sjajnom reakcijom odbrane Portugala njegovu šut izblokiran.

Onda je usledio pravi šok za domaću selekciju, pošto je iz jedne prave nepažnje do prednosti došao Portugal u 15. minutu, kada je Diogo Žota neopaženo prošao iza leđa, a potom proigrao usamljenog Ronalda na drugoj stativi za prednost Portugalaca.

Trebalo je punih 20 minuta napada Nemcima da bi uspeli da izjednače, a strelac je bio ponovo Portugalac. Ruben Dijaš je u pokušaju da očisti šesnaesterac nakon centaršuta pogodio sopstvenu mrežu za izjendačenje domaćih.

Do totalnog preokreta “panceri” dolaze u 39. minutu, a kao i prethodni put Portugalci postižu autogol. Ovoga puta Rafael Gereiro je nespretnom reakcijom smestio loptu u svoju mrežu.

U poslednjih petnaestak minuta Nemci su konstatno napadali, pa se slobodno može reći da je Portugal imao prilično sreće što je sve stalo na 2:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme novi pogodak za Nemačku. Lepo je Robin Gosens prihvatio loptu na levoj strani, da bi potom poslao odličan pas na drugu stativu, a potom Kaiju Havercu nije bilo tešku da zatrese mrežu.

Već u 60. minutu je bilo 4:1 za Nemce. Gol postiže jedan od najboljih pojedinaca na ovom meču, prvotimac Atalante Robin Gosen, koga je dobro uposlio Jozua Kimih.

Tu ipak nije bio kraj golova, pošto usled pometnje u defanzivnoj liniji “pancera”, do gola stiže Dijogo Žota, a sjajno mu je asistirao Kristijano Ronaldo u 67 minutu igre. Entoni Tejlor je konsultovao VAR, ali pogodak nije poništen uprkos sumnji Nemaca u ofsajd.

Čini se da su ovim trijumfom Nemaca, pored njih samih, svakako najzadovoljniji Francuzi, koji ostaju na prvoj poziciji sa četiri boda, dok “panceri” imaju tri i meč sa Mađarskom.

Upravo je selekcija Mađarske, prema svim očekivanjima, u najvećem problemu, ali još uvek ništa nije izgubljeno za njih, pošto bi srećnim spletom okolnosti mogli da zauzmu ne samo treću već i drugu poziciju. Naravno, tako nešto će im biti neophodna pobeda protiv Nemaca u trećoj rundi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Na kraju nije izdao: Memfis Depaj je novi fudbaler Barselone! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar