Škola izbacila devojčicu sa Daunovim sindromom sa slike čirlidersica, ali na ovo nije računala (FOTO)

Skandalozan potez razbesneo je javnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shoreline Junior High School Printscreen

Četrnaestogodišnja Morgin Arnold iz Jute, devojčica koja živi sa Daunovim sindromom, izbačena je sa godišnje slike čirlidersica srednje škole Šorlajn.

Njena sestra Džordin Pol otkrila je skandal šerovanjem slika pre i posle fotošopa na Fejsbuku, navodeći da je Morgin “užasnuta i veoma povređena” zbog ove odluke škole.

– Ne samo što je ona povređena, već su i ostale devojčice sa slike šokirane zajedničkom fotografijom koja je objavljena. Neke su i plakale od tuge, jer mnogo vole moju sestru i druže se s njom. Nije im bilo jasno zašto je škola donela takvu odluku, ako se zna da je Morgin u njoj poštovana i uvažavana od svih – rekla je Džordin Pol.

Porodica devojčice koja je doživela težak oblik diskriminacije kontaktirala je odmah školu, međutim nije naišla na pozitivnu reakciju.

– Rekli su da ne znaju o čemu se radi, ali nijednim potezom nisu se potrudili da isprave grešku – rekla je Džordin.

Fotografija je u fotošopu tako sređena da se ne može zaključiti da je na njoj bila i Morgin, Foto: Shoreline Junior High School Printscreen

Međutim, u ovakvim situacijama od pojedinca je obično daleko uticajnija javnost, naročito na društvenim mrežama. Videvši koliko se prašine podiglo čak i po medijima zbog ovog skandala, škola je reagovala u roku od nekoliko dana.

– Ne postoje reči kojima možemo da opišemo koliko nam je krivo što se ovo dogodilo. Velika je greška u pitanju, nenadoknadiva – stajalo je u saopštenju škole Šorlajn iz Jute koja je naknadno objavila pravu fotografiju, na kojoj je i Morgin.

Anja otkrila da gazda samo njoj naplaćuje veću kiriju: Htela da ga raskrinka, pa se grdno prevarila



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar