Tuga u Torinu: Umro najlegendarniji fudbaler Juventusa, čovek koji je “dami” doneo svetsku slavu! (FOTO)

On je od "stare dame" napravio svetski poznat klub

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

U svojoj 93. godini, nekoliko dana pre rođendana preminuo je čuveni fudbaler i predsednik Juventusa Đanpjero Boniperti. On je stradao usled srčanog udara.

– Emocije koji svi sada osećamo ne sprečavaju nas da mu se divimo. Predsenkin že zauvek biti u životu Juventusa. Nezaobilazna figura koja je od danas u sećanju je već neko vreme urezana u istoriju fudbala – navodi se u saopštenju Juventusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Boniperti je posle drugog svetskog rata postao član tima i za Juve je igrao od 1946. do 1961. godine. Za to vreme je odigrao 443 meča i postigao 178 golova kao jedan od najboljih napadača Italije tog vremena.

Bio je redovni reprezentativac Italije, a pet puta je osvajao “Skudeto”. Ali tek posle igračke karijere napravio je najveće uspehe. Postao je predsednik kluba 1971. godine i sa njim na čelu Juventus je postao evropski velikan.

Osvojio je 16 titula sa “starom damom” kao predsednik, a Juventusu je doneo i evropske trofeje. Kao predsednik doneo je Juventusu jednu titulu šampiona Evrope, jedan Kup pobednika kupova i dva Kupa UEFA.

Karijeru je završio kao najbolji strelac u istoriji Juventusa i do sada ga je prestigao samo legendarni Alesandro Del Pjero.

Brazil deklasirao Peru: Plesala se samba na Kopa Americi! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar