NOVI NAPAD na Cetinjski manastir: Huligani divljali ispred svetinje, intervenisala POLICIJA (VIDEO)

Pred manastirom se obreo i predsednik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

Grupa huligana sa Cetinja od kojih su neki, nažalost i u sedmoj deceniji života, u četvrtak sa ponovo pokušali da izazovu incident pred dverima Cetinjskog manastira, ali su samo zahvljajući video materijalu svetu poslali ružnu sliku o sebi i nažalost o Prestonici Cetinje u kojoj živi znatno veći broj građana koji se stidi ponašanja ”zaštitnika grada”.

-Uprava Cetnjiskog manastira ”zbog zlonamernih objava na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima o navodnoj devastaciji u Cetinjskom manastiru i današnjeg neprimerenog ponašanja grupe građana Cetinja u Cetinjskom manastiru i pred njim”, obratila se javnosti sa pojašnjenjem:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Kao što je upućenoj javnosti poznato, u Cetinjskom manastiru je 80-tih godina prošlog veka, u saradnji sa Muzejima Cetinje i tadašnjom republičkom i opštinskom upravom, obavljena rekonstrukcija manastira u okviru koje je od velikog dela njegovog unutrašnjeg prostora ustrojen crkveni muzej – Riznica Cetinjskog manastira, radi prezentacije bogatog crkvenog kulturno-istorijskog nasleđa svim posetiocima našeg grada. Kao što je svakome razumnome jasno, za potrebe primanja većeg broja posetioca Cetinjskog manastira i Riznice, bilo je potrebno uraditi odgovarajuće mokre čvorove, što je tada, dakle, pre četrdesetak godina i urađeno. Taj prostor i dan-danas služi u iste svrhe. Poslednjih sedmica se vrši zamena pločica i unutrašnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture tog prostora, koja je od višedecenijske upotrebe dotrajala i ne služi svojoj svrsi.

Nakon uređenja i popločavanja prostora oko Cetinjskog manastira pre petnaestak godina, koje je kompletno izvršeno u organizaciji državnih vlasti, došlo je do pogoršanja situacije, jer se desilo sleganje terena, što je u nastavku dovelo do oštećenja glavnih kanalizacionih vodova, piše Uprava Cetinjskog manastira, naglašavajući da su u svakom slučaju, činjenice sledeće: dva mokra čvora u suterenu Cetinjskog manastira su napravljena pre više od četrdeset godina, a danas se vrši njihova popravka, jer su dotrajali. Svaka priča mimo ove služi samo za nastavak anticrkvene hajke i predstavlja nameran pokušaj dizanja bespotrebnih tenzija i vještačkog izazivanja incidenata.

Lokalni mediji na Cetinju su obavestili javnost da je pred Cetinjskim manastirom došlo do protesta građana jer se u njemu prave toaleti zbog gostiju koji dolaze u manastir.

– Građani traže da se radovi obustave dok se nadležne institucije ne izjasne da li uopšte ti radovi mogu da se izvode i dok se ne objavi da li postoji dozvola. Navodno, dozvole za te radove nema i oni se izvode samoinicijativno.

Intervenisala je i Komunalna policija a pred manastirom se obreo i predsednik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar