Srpskog biznismena supruga NAMAMILA u Kijev da ga ubiju? Prijavila ga da finansira TERORISTE

U dogovoru sa njim odlučeno je da se lažira otmica, kako bi se pohapsili krivci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto; Printscreen/youtube

Ukrajinska policija osumnjičila je srpsku državljanku Jelenu S. da je sa rođenim bratom organizovala ubistvo supruga Milovana Roganovića (57), vlasnika kijevske firme “Delta sport”.

Zločin je, prema pisanju tamošnjih medija, trebalo da bude izvršen u Kijevu.

Kriminalistički inspektori su, međutim, došli do informacija o pripremanju zločina i šta se sprema srpskom biznismenu, i u dogovoru sa njim, izveli su gotovo filmsku prevaru kako bi pohapsili osumnjičene.

– Ukrajinski policajci su lažirali Roganovićevu otmicu 7. juna i snimak ovog fingiranog kidnapovanja namerno su prosledili medijima i portalima tri dana kasnije – navodi sagovornik upoznat sa slučajem.

– Ubrzo, nakon toga, uhapšen je jedan od članova organizovane kriminalne grupe, koji je, kako se sumnja, trebao da počini direktnu likvidaciju. Kod njega je pronađeno i 10.000 evra, koje je dobio od naručioca zločina.

Prema izveštavanju kijevskih portala, plan kriminalaca je bio da otmu Roganovića, a da ga potom prisile da potpiše određena dokumenta, kojim bi imovina, vredna više od šest miliona evra, pripala njegovoj supruzi Jeleni, i zatim ga ubiju. Kako je zbog pandemije virusa korona većinu vremena provodio u svom stanu u Beogradu, smišljena je svojevrsna prevara da se on namami u ukrajinsku prestonicu.

– Supruga je podnela krivičnu prijavu protiv njega u kojoj se navodi da on finansira teroriste – kaže sagovornik.

– Policija ga je pozvala da dođe u Ukrajinu i odgovori na optužbe. Roganović je otputovao, jer su to bile besmislice. Ubrzo su Ukrajinci, međutim, došli do podataka da se sprema njegovo ubistvo i da je prijava o finansiranju terorista bila samo mamac da se on pojavi u ovoj zemlji.

U dogovoru sa njim odlučeno je da se lažira otmica, kako bi se pohapsili krivci. Inspektori su ubrzo došli do saznanja da se iza paklenog plana, navodno, kriju supruga Jelena i njen brat.

– Sumnja se da je Jelena u dogovoru sa bratom krajem prošle godine kontaktirala s ukrajinskim kriminalcima kako bi za stan u Moskvi, koji se procenjuje na dva miliona dolara, počinili zločin – saopštili su zvaničnici ukrajinske policije.

Roganovićeva supruga, inače, sa majkom i bratom poseduje i restoran u glavnom gradu Rusije. Ipak, prema tvrdnjama ukrajinskih istražitelja, kada je njen muž podneo zahtev za razvod, ona je odlučila da se domogne njegove imovine. Ko je smislio detalje zločina sada se utvrđuje.

Ukrajinska policija o ovom slučaju još nije obavestila srpske kolege, a srpski biznismen se juče vratio u svoj stan u Kijevu.

Supružnici Roganović imaju zajedničko maloletno dete, a prema tvrdnjama ljudi koji ih poznaju, Jelena je branila Milovanu da ga viđa. Da bi izbegla susrete u jednom momentu prijavila je supruga za nasilje i zatražila je da mu se izrekne mera neprilaženja, što je i urađeno 17. maja ove godine. Roganović je negirao bilo kakvo nasilje prema supruzi ili detetu. S druge strane, odmah posle toga, Jelena je prijavila supruga da je odveo dete i “da je nestao”. Reagujući po ovoj prijavi pripadnici beogradske policije kontaktirali su s našom ambasadom u Ukrajini i pokušali su da ga pronađu. Ali on nije bio na adresi u Kijevu.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar