Danijela NIJE optužila je još jednog muškarca za silovanje

Netačne tvrdnje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Redakcija Večernjih novosti objavila je da “nezvanično saznaje” da je Štajnfeld optužila starijeg muškarca V. K. iz Ruskog Krstura za pokušaj silovanja kada je imala 13 godina, te da je posle ispitivanja utvrđeno da je izmislila priču. Nekoliko godina kasnije, optuženi muškarac izvršio je samoubistvo, tvrdi se u članku Večernjih novosti.

Ovaj članak preneli su mnogobrojni mediji, među kojima je i portal Objektiv.rs.

Štajnfeld je ove navode demantovala u intervjuu koji je dala za list Nedeljnik, objavljen 24.6.2021. godine.

– Kada sam bila mala, učili su me da je jako ružno lagati, mislila sam da samo deca to rade, a ne i odrasli. Kao što sam rekla, moje detinjstvo i devojaštvo bilo je divno i bezbedno, bez ikakvog nasilja. Baš nikakvog. Mislim da znam ko bi mogao da bude V. K. Bio je to jedan divan seoski fotograf iz mog detinjstva i nikada mi nije ničim naudio. Ne znam uopšte odakle ta priča.

S obzirom na to da nisu prezentovali ikakve dokaze za svoje navode, može se reći da su “saznanja” Večernjih novosti” bazirana na “rekla-kazala” istraživačkoj “metodologiji”, koja se, naravno, ne može smatrati kredibilnom.

Zbog toga što je Objektiv preneo neproverene informacije dobili smo ocenu “prenošenje lažnih vesti”.

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!



Izvor: Novosti

Komentari (46)

  1. Znao sam da laže ali niko to nije hteo da objavi. Koliko ljudi robija na pravdi Boga jer ga je neka iz pakosti optužila.

    Odgovori
  2. Upropastila je čoveku život! I nikom ništa, svi se prave mutavi, i ovi koji treba da reaguju i narod koji je sudio kao da su bili prisutni. Tako je to kod nas, svi sve znaju, svi sude pre suda. Sve bezgrešni, pa sude.

    Odgovori

Ostavite komentar