Putin podiže atmosferu pred istorijski susret sa Bajdenom: “Nismo videli stabilnost od strane SAD”

On (američki predsednik Džo Bajden) kaže jedno. Ja kažem drugo, rekao je Putin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/TASS/Alexei Druzhinin

Predvidljivost i stabilnost su najvažnije vrednosti u međunarodnim odnosima, mada Rusija to nije videla od strane SAD poslednjih godina, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za NBC.

– On (američki predsednik Džo Bajden) kaže jedno. Ja kažem drugo”, rekao je Putin komentarišući izjavu da Bajden veruje da je Rusija kriva za globalnu nestabilnost, preneo je Tas s.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ali možda se u određenom trenutku naša retorika razlikuje i drugačija je. Ali ako me sada pitate za mišljenje, kažem vam šta mislim. Najvažnija vrednost u međunarodnim odnosima je predvidljivost i stabilnost – rekao je Putin.

– Verujem da tako nešto od strane naših američkih partnera nismo videli poslednjih godina – istakao je Putin.

– Kakva bi mogla biti stabilnost i predvidljivost ako se setimo dogadaja iz 2011. godine u Libiji, kada je zemlja u osnovi bila rasturena, slomljena? Kakva je postojala stabilnost i predvidljivost? Govorilo se o kontinuiranom prisustvu trupa u Avganistanu. A onda ođednom, bum!, trupe se povlače iz Avganistana. Da li je ovo opet predvidljivost i stabilnost? Sada događaji na Bliskom Istoku. Da li je ovo predvidljivost i stabilnost, do čega će sve ovo dovesti? Ili u Siriji? Šta je u vezi sa tim stabilno i predvidljivo – rekao je ruski predsednik.

Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar