Nada sa Dedinja se SKINULA u beogradskom pozorištu i zapalila scenu: Danas je NEPREPOZNATLJIVA (FOTO)

Mjuzikl je iz više razloga uzdrmao javnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Kultni mjuzikl “Kosa” je 4. februara 1973. godine, je zabranjen u Jugoslaviji zbog navodnog njenog negativnog uticaja na omladinu jer se tada 16-godišnja glumica skinula gola na “daskama koje život znače”.

Naime, Nada Simić je glumica koja je napravila pravu revoluciju na sceni jugoslovenskog pozorišta kada se pojavila obnažena pred publikom. Ona je u ovoj legendarnoj predstavi igrala rame uz rame sa Draganom Nikolićem, Mišom Janketićem, Sekom Sabljić, Nadom Blam i mnogim drugim velikanima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nada Simić rođena je u elitnom beogradskom naselju Dedinje, gde je pohađala osnovnu školu “Sava Kovačević”. Još od malih nogu pokazivala je sklonost ka pevanju i plesu – sa četiri godine upisana je na balet, a čak i za vreme igre sa vršnjacima volela je da učestvuje u aktivnostima vezanim za pozorište i glumu.

“Kosa”, koja predstavlja ne samo predstavu već i planetarni fenomen, uzdrmala je prvo svetsku, a zatim i domaću scenu. Priča o buntu mladih protiv rata u Vijetnamu naročito je zainteresovala jugoslovensku omladinu koja je upijala stavove, muziku i ples hipika.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eleyna Simić (@eleynasimic)

 

Mjuzikl je iz više razloga uzdrmao tadašnju scenu, a jedan od njih je i to što se suprotstavljao postojećem moralu i njegovim strogim propisima, čak i u pogledu nagosti. Nije to bilo vreme skidanja, i zato je pravu revoluciju izazvalo i skidanje lepotice Nade Simić, tada 16-godišnje devojke za kojom se okretao ceo grad.

Nada se, nakon što je podigla prašinu, odselila iz Srbije, a danas izgleda ovako:

Foto: Printscreen/Instagram

Zaludeo žene u “Ranama”, pa nađen MRTAV – reči njegove majke još bole: “Kako da ga POMILUJEM po licu?” 

Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar