Procene dr Kočovića OBEĆAVAJU: Za vikend manje od 100 zaraženih, a evo kada će se epidemija OKONČATI

Kako je Kočović ocenio, sada se treba okrenuti posledicama korone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prof. dr Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije očekuje da za vikend imamo manje od 100 novozaraženih na dnevnom nivou i da se te brojke do kraja meseca spuste na 15.

– Lekari su podneli veliki teret ovde i odradili su svoj deo kako treba. Juče smo prešli brojku od 33 odsto revakcinisanih i treba da sačekamo još četiri nedelje da bi se doveli u ravan sa Izraelom koji je to uradio 10. marta. Ide to na bolje. Na severnoj polulopti gde živi 87 odsto stanovništva brojke padaju, a na južnoj danima rastu – rekao je Kočović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kočović je rekao da bi, prema procenama, kraj epidemije mogao biti sredinom sledeće godine.

– Nama je dobro i da imamo mali broj zaraženih, da smo u padu. Očekujemo da za vikend brojke padnu ispod 100. Oko 1. jula ćemo imati mali broj zaraženih oko 15 na dnevnom nivou, a možda i

ranije. Očekujem da imamo mali broj zaraženih u narednih 90 dana – istakao je Kočović.

Dr Vanja Milošević ginekolog Ginekološko akušerske klinike “Narodni front” kaže da se ljudi zdravlja sete onda kada je ugroženo i da čim dođe do manjeg poboljšanja, opustimo se previše.

– Korona se na izvestan način ogrešila i o žene koje bore sa sterilitetom. Ponosan sam da smo uspeli da obezbednimo vakcine i za ljude iz okruženja, imaćemo proizvodnju vakcina…Osim velike zahvalnosti zdravstvenom sistemu, moram da napomenem da su trudnice bile istinski heroji ovog vremena. Strah i posledice od korone kada su u pitanju trudnice će sigurno ostati – rekao je Milošević.

Kako je ocenio, sada se treba okrenuti posledicama korone.

– Kod trudnica su važni prenatalni testovi, jer je bitno da trdunoću učinimo sigurnom jer ne znamo kakve je posledice korona ostavila – istakao je Milošević.

Izvor: Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar