Kakva vest, strašna vest: Asano hteo u “lige petice”, ali moraće da se zadovolji Hrvatskom? (VIDEO)

I dalje je sve na dugačkom štapu, ali gde ima dima, tu i vatre ima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Novo poglavlje u sagi Takuma Asano, ali ovoga puta, ono nam stiže iz Slavonije.

Japanac je stigao u Beograd 2019. godine kao veliko pojačanje s pedigreom nošenja dresa Arsenala i Štutgarta, a prošle sezone bio je ubedljivo najbolji igrač Partizana s 18 pogodaka i osam asistencija u 33 nastupa u Superligi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U crno-belom dresu imao je godišnju platu od 600 hiljada evra, plus bonuse, ali uz dodatke u ugovoru prema kojima može da prekine saradnju s klubom ako kasni s isplatama tri meseca. Budući da se dogodilo upravo to, odnosno da mu je kasnio jedan deo jedne “Covid-19 plate” (jer nije pristao na smanjenje, na šta je imao puno pravo), Japanac je napustio Beograd i izazvao priličnu buru.

– Raskinuo sam ugovor s Partizanom nakon što sam se neko vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da me klub nije poštovao, jer duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije podmiren. Niko nije reagovao na moje molbe. Teško mi je što sam morao da napustim klub u tim nesrećnim okolnostima – rekao je svojevremeno.

U Partizanu su imali drugačiju priču, najavili su tužbu protiv igrača, jer prema, kako su oni protumačili zakon, ne može fudabler jednostrano da raskine ugovor. Ne postoji u srpskom, ali postoji u FIFA zakonu, pa je Takuma, ako nije dobijao plate, slobodan igrač.

Zbog toga, počela je da se pojavljuje priča da Asana želi hrvatski vicešampion Osijek, čiji je trener bivši strateg Dinama Nenad Bjelica.

On je na pitanje “da li je Osijek zainteresovan za Japanca” odgovorio:

– Nigde veze!

Doduše, kako bi se ove reči shvatile ozbiljno treba prvo pričekati kako će se ovoga leta razviti situacija s Mijom Caktašem, koga u ovom gradu u Panonskoj niziji s nestrpljenjem iščekuju, a onda i sa Ramonom Mijerezom iz Aklavesa, za kog se smatra da je posao praktično već gotov.

Vlahović je kralj na “čizmi”: Novo priznanje za srpskog golgetera



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar