OBJEKTIV ISPOVEST

OBRT u slučaju devojčice koju je napala lutalica u Ovči! Majka otkrila: LAŽU da ju je izujedao čopor pasa

- Ćerkica je sedela pored psa i mazila ga. Možda mu je tada zgazila rolerom na nogu, pa je skočio na nju i ogrebao je - priča Nikolina Š., majka devojčice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: Danica Ćuruvija,Profimedia/ David Crausby / Alamy

Sedmogodišnju S. V. iz naselja Ovča u subotu je napao pas lutalica dok se sa drugom decom igrala na igralištu i ogrebao je po licu! Devojčica je zadobila ranu ispod levog oka, koju su joj ušili lekari na Institutu za majku i dete. Psa su odveli šinteri u obližnji azil za pse, a roditelji malene S. V. za Objektiv su opisali što se tog dana desilo.

– Ćerkica je sedela pored psa i mazila ga. Pas je dobar i miran, a u naselju su se deca igrala sa njim i zvala ga Beba. U pitanju je težak pas, koji je duže vreme bio u naselju. Sa mlađim detetom bila je i moja starija ćerka, koja joj je pomogla da se popne rolerima na trotoar. Moja ćerka mu je tada možda zgazila rolerom na nogu, pa je skočio na nju, a ona je već bila na leđima. Lažu da ju je izujedao čopor pasa po licu – priča za Objektiv Nikolina Š., majka devojčice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SKLONITI PSE U AZIL

Incident se dogodio ispred zgrade, u Ulici Ovčanski put 4, gde devojčica živi sa roditeljima i sestrom.

– Možda je šapama hteo da se odbrani. Sreća u nesreći je što joj nije ogrebao oko. Dali smo izjavu u Institutu za majku i dete da pas nije agresivan i da dosad nikog nije ujeo. Supruga i ćerka treba da idu u Dom zdravlja kod infektologa, pa će videti šta će dalje biti. Ćerku su ušivali, a nju je to bolelo, pa je vikala. Tad sam otišao dalje od vrata ordinacije jer mi je bilo teško da slušam. Ako ta povreda ne utiče značajno na zdravlje moje ćerke, nema razloga da nikog tužimo, ali ako se nešto iskomplikuje, onda ćemo da se konsultujemo – kaže za naš list R. V., otac male S. V. On naglašava da je vrlo važno da se psi lutalice sklone u azil, na sigurno, kako bi deca u naselju bila bezbedna.

Piše: D. Ćuruvija

Nastavak ove i još interesantnih tema pročitajte u sutrašnjem izdanju štampanog Objektiva.

Foto: Objektiv


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Ponasane roditelja da ostavljaju decu na igralistima, koja su kod zgrada, je vrlo neodgovorno. Maloletna deca se ne ostavljaju na javnoj povrsini bez nadzora roditelja, oni se ponasaju tako komotno, sede u stanovima, deca se igraju na igralistu!!! pa nije to tvoje dvoriste ispred kuce!!! Pedofili koji obilaze ta igralista, to nikome ne smeta! Kada neko kidnapuje tu maloletnu decu sa igralista, i to ne smeta, zar ne? Kada se trazi odgovornost vlasnika pasa i macaka, da ih ne uzimaju i posle bacaju na ulice, onda im to ne smeta!!! Maloletna deca NE SMEJU da budu bez nadzora roditelja na javnoj povrsini!!!

    Odgovori
  2. Pazi molim te....ako bude ok sve u redu, ako ne bude gledaćemo koga ćemo tužiti...a dete mu rolerom stalo na rep...pa i meni da je točak prešao preko noge branila bi se...kakav smo to narod...

    Odgovori

Ostavite komentar