Svakog dana potvrđuje da može da obara rekorde: Đokovićev cilj je osvajanje Rolan Garosa!

"Stalno želi da bude bolji"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, govorio je o trenutnoj igri najboljeg tenisera sveta.

Vajda je u intervjuu za Novosti pričoa o igri Novaka Đokovića na Rolan Garosu i kako se odlično s našao na šljaci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Fizički se oseća dobro, objašnjava Vajda.

– Veoma je dobro. Fizički se oseća odlično, čak i bolje nego pre. Ima više iskustva, koje je stekao godinama dolazeći na Rolan Garos. Zaista sada igra fantastično. Pronašao je svoju igru na šljaci i oseća se sjajno na terenu – rekao je Vajda.

Kakva je Novakova igra u odnosu na prethodne godine?

– Ne mogu da poredim, njegova igra se neprestano razvija i poboljšava. Stalno želi da bude bolji. Smatram da već izuzetno dobro igra ove godine, i nadam se da će nastaviti ovako. Njegov tenis je, iz moje perspektive, na šljaci bolji nego godinama unazad – kaže Vajda.

Slovak kaže da na šljaci sada igra odlično.

– Imam osećaj da je upravo tako! Ima više varijacija i rešenja. Fizički, tehnički i taktički je ove godine odličan i ako se sve bude složilo i išlo kako treba, mislim da može da uradi ono što mu je cilj, a to je da osvoji Rolan Garos.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Ponekad je Đoković nervozan…

– Za navijače i trenere je lako da kažu da sve treba da bude perfektno. Ali, to nije tako. Reč je o ljudskim bićima. Nervi su uključeni u svaki udarac, svaku loptu, i kad ponekad sve ne ide kako želiš, kad krene u lošem pravcu, kad dođe prelomni trenutak, tražiš način da se vratiš. Sve je to u redu. To je tenis, emocije su sastavni deo ove igre. A, Novak je perfekcionista i želi da svaki put bude sve bolji, pa kad izgubi fokus, malo se iznervira, ali to je sasvim u redu. Tenis je samo igra.

Da li će Novak oboriti Grend slem rekord, po broju osvojenih titula?

– Idemo od dana do dana. Zaista uživam u njegovoj igri danas. Fokusiraćemo se na to da svojimo ovaj trofej. Na to ću kao trener ostati usredsređen. Naravno da je sposoban! Ako bude zdrav, a sada je to tako, može da dobije sledećih nekoliko grend slemova i da bude najbolji! To mu je cilj, ima potencijal, igru, sve što mu je potrebno i mislim da to može da ostvari. Potvrđuje svakog dana da je sposoban da potuče rekorde.

O saradnji njih dvojice.

– Zaista sam srećan zbog svakog njegovog uspeha. Obožavam način na koji radimo. Raduje me što sam deo toga, što mogu da ga treniram i da mu dam najbolje iskustvo i posvećenost na treninzima. Koliko god budem sposoban da mu budem od koristi, biću srećan da to radim.

“Nije ovo prodavnica slatkiša da biraš koji meč ćeš da igraš”: Brutalne kritike na račun Federera!



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar